معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: طرح آبخیز تا جالیز برای جلوگیری از فرسایش خاک در دستور کار قرار دارد.
او با اشاره به این که یکی از معضلات در حوزه حفاظت از خاک مسئله فرسایش است، اظهار کرد: متوسط فرسایش خاک در کشور ۱۶ تن در هکتار است، در استانهای حاشیه زاگرس مانند ایلام، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و ... این میزان فرسایش شدت بیشتری دارد.
او با بیان این که طرح آبخیز تا جالیز برای جلوگیری از فرسایش خاک در دستور کار قرار میگیرد، افزود: در این طرح در بالادست حوزههای آبخیز برای جلوگیری از فرسایش اقدامات آبخیزداری صورت خواهد گرفت، همچنین این کار به تقویت منابع آب زیرزمینی نیز کمک میکند.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر این که میزان فرسایش خاک در استانهای حاشیه زاگرس به ۳۰ تن در هکتار میرسد، گفت: این عدد دو برابر میانگین کشور است، بنابراین منابع خوبی برای اجرای طرح آبخیز تا جالیز بهویژه برای استانهایی که میزان فرسایش خاک در آنها بیشتر است، در نظر گرفته شده است.
نیازی با اشاره به طرح های نیمهتمام تامین آب بخش کشاورزی، خاطرنشان کرد: عمر این طرح ها گاهی به بیش از ۲۰ سال نیز میرسد و تعداد آنها نیز زیاد است، در سال آینده برنامه داریم که این طرح ها تکمیل و بهرهبرداری شد.
وی افزود: در قانون بودجه ۱۴۰۱ بند ط تبصره ۸ به وزارت جهادکشاورزی مجوز داده شده که از محل فروش املاک مازاد ۳۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی مورد نیاز برای تکمیل طرح های نیمهتمام حوزه کشاورزی را تامین کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک تصریح کرد: بحث مولدسازی اموال دولت آغاز شده است، در مرحله اول آن دسته از طرح های که در مصوبات سفر ریاست جمهوری به استانها بر آنها تاکید شده در اولویت تکمیل قرار دارد. در شش ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ تمام طرح های مورد تعهد وزارت جهاد کشاورزی در سفرهای رئیس جمهور تامین اعتبار میشود.