درختان بلوط چه از نظر دارویی و چه از نظر سایر جنبههای دیگر از دیرباز مورد توجه و اهمیت فراوان بوده اند. در نخستین منابع طب سنتی ایران از خواص درمانی بلوط در درمان زخم معده اشاره شده است.
در سالهای اخیر تعدادی از آنتی بیوتیک ها، سودمندی خود را به دلیل توسعه و رشد سویههای مقاوم که اغلب به خاطر بیان ژنهای مقاومت است از دست داده اند. ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی پوست میوه بلوط ایرانی روی تعدادی از باکتریها صورت گرفته است.
به طور کلی اهمیت درمانی درختان بلوط بیشتر مربوط به تاننی است که در اعضای مختلف آنها از جمله میوهها فراهم میشود. تانن یک نام کلی برای گروهی از مواد است که جزء یکی از کلاسهای مهم متابولیتهای ثانویه در گیاهان محسوب میشوند.
در مطالعات انجام شده بر روی قسمتهای مختلف شامل: پوست تنه، پوست میوه و برگ و میوه، مشخص شد که اثر ضد میکروبی پوست تنه، پوست میوه و برگ مشابه یکدیگراست وبیشترین تاثیر مربوط به میوه بلوط میباشد به عبارت دیگر میوه بلوط بیشترین خاصیت ضد میکروبی را داراست.
منبع: صدآنلاین