سوولا براورمن، وزیر کشور انگلیس، از طرح جدید دولت این کشور رونمایی کرد تا بر اساس آن بتواند پناهجویانی که از آبراهه میان فرانسه و انگلیس موسوم به کانال مانش وارد انگلیس میشوند، بازداشت کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، از لندن، یا آنان حق نداشته باشند درخواست پناهندگی بدهند یا نتوانند علیه اخراج خود به کنوانسیونهای حقوق بشر، متوسل شوند و به کشور مبدا یا کشور دیگر، مثلا رواندا در آفریقا اخراج خواهند شد.
طرح جدید دولت انگلیس ضد پناهجویان از همان آغاز رونمایی واکنش شماری از نمایندگان را در پی داشت.
ایوت کوپر نماینده مجلس عوام و عضو ارشد حزب کارگر انگلیس در واکنش به طرح دولت گفت: دولت یک سال دیگر، با، اما و اگر تلاش خواهد کرد تا بر ناتوانی خود در زمینه مهاجران و پناهجویان، سرپوش بگذارد و فرد یا دولتی دیگر را مسوول بی کفایتی خود معرفی کند. دولت باید راه حل معقول ارائه کند و به جای افزایش مخالفتها با پناهندگان، کارایی خود را افزایش دهد. این قانون هم راه حلی برای مشکلات موجود نیست و بحران جاری را بدتر خواهد کرد.
به نظر شماری از کارشناسان سیاسی و نمایندگان احزاب مخالف دولت حزب محافظه کار انگلیس، با معرفی پناهجویان به عنوان بخشی از ریشههای بحرانهای جاری در این کشور، در صدد است تا آرای همه مخالفان پناهجویان را در انتخابات عمومی بعدی، به دست آورد.
سوئلا براورمن وزیر کشور انگلیس در مجلس این کشور گفت: مردم بریتانیا میخواهند قایقهای حامل پناهندگان متوقف شود. این موضوع یکی از ۵ وعدهای است که نخست وزیر به مردم این کشور داده است. حزب رقیب حتی در برنامههای انتخاباتی خود هم به موضوع پیشگیری از ورود پناهجویان غیرقانونی با قایق، توجه نکرد.
نظر شرکت کنندگان در تظاهرات ضد دولتی اخیر در لندن، اما به نفع دولت و رسانههای همسو با رویکرد دولت انگلیس نیست.
یک شهروند انگلیسی در این باره گفت: رسانهها در این کشور خیلی ضد مهاجرانند به ویژه رسانههای راست افراطی در حالی که اغلب پناهجویان از کشورهایی میآیند که ما به آن جاها لشکر کشیده و جنگ براه انداخته ایم.
شماری از نمایندگان مجلس انگلیس میگویند حزب حاکم محافظه کار که در مهار مشکلات جاری این کشور از جمله بحران هزینههای زندگی، افزایش بدهی، کسری بودجه و کاهش رشد اقتصادی ناکام و از همه کشورهای عضو گروه هفت کشور صنعتی جهان عقب مانده است تلاش میکند مهاجران را عامل تداوم مشکلات این کشور معرفی کند و بر این اساس از سال ۲۰۱۸ تا کنون ۴۴ طرح و نقشه ضد پناهجویان وضع و اجرا کرده است.
تلاطمهای سیاسی در حزب حاکم محافظه کار انگلیس موجب شد پارسال در مدت ۱۲ ماه سه نخست وزیر در این کشور تعویض شود. با توجه به تداوم بحران اقتصادی و بی ثباتیهای سیاسی در این کشور، حزب حاکم محافظه کار در سال جاری نیز با چالشهای فراوان روبروست.
اظهارات:
۱ – ایوت کوپر– نماینده مجلس و عضو ارشد حزب کارگر انگلیس
۲ – سوئلا براورمن – وزیر کشور انگلیس
۳ – یک شهروند انگلیسی