راکت متوسط جدید ژاپن در نخستین پرتاب خود به فضا پس از آن که موتور مرحله دوم پرتابگر طبق برنامه شعله ور نشد، باز هم شکست خورد .
به گزارش رویترز، پخش زنده آژانس اکتشافات هوا-فضای ژاپن نشان داد موشک اچ ۳ با ارتفاع ۵۷ متر بدون هیچ مشکلی از بندر فضایی تانگاشیما بلند شد، اما به محض رسیدن به فضا، موتور مرحله دوم موشک نتوانست مشتعل شود و مقامات مربوط به این ماموریت مجبور شدند موشک را به صورت دستی نابود کنند.
یکی از مفسران پرتاب موشک در پخش زنده گفت: مشخص شد موشک نمیتواند ماموریت خود را به پایان برساند، بنابراین فرمان انهدام داده شد. پس چه اتفاقی افتاد؟ این مسئلهای است که ما باید با بررسی تمام دادهها در مورد آن تحقیق کنیم. این تلاش ناموفق پس از پرتاب متوقف شده در ماه گذشته صورت گرفت. هیروتاکا واتانابه، استاد دانشگاه اوزاکا متخصص سیاست فضایی، گفت: برخلاف لغو و به تعویق افتادن پروژه قبلی، این پروژه شکستی کامل بود. وی افزود: این مسئله تأثیر جدی بر سیاست فضایی آینده ژاپن، تجارت فضایی و رقابت فناوری خواهد داشت.
نخستین موشک جدید ژاپن در سه دهه اخیر حامل ALOS-۳، ماهواره رصد زمینی مدیریت بلایا، بود که حسگر آزمایشی مادون قرمز داشت و برای شناسایی پرتاب موشکهای بالستیک کره شمالی طراحی شده بود. صنایع سنگین میتسوبیشی، سازنده اچ ۳، وضعیت راکت را تأیید کرد و اظهار اظهار نظر فوری نداشت. صنایع سنگین میتسوبیشی تخمین زده است هزینه اچ ۳ در هر پرتاب نصف هزینه قبلی خود، H-II خواهد بود و به آن کمک میکند تا در بازار جهانی پرتاب موشکی که به طور فزایندهای تحت سلطه موشک قابل استفاده مجدد فالکون ۹ اسپیس اکس است، برای خود جایی باز کند. سخنگوی این شرکت پیشتر گفته بود که برای جا باز کردن در این بازار به قابلیت موشکهای قبلی ژاپن نیز تکیه میکند.
مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی در گزارشی که در سپتامبر منتشر شد هزینه پرتاب فالکون ۹ به مدار پایین زمین را ۲۶۰۰ دلار به ازای هر کیلوگرم اعلام کرد. قیمت معادل برای H-II ۱۰۵۰۰ دلار است. اگر پرتاب روز سه شنبه موفقیت آمیز بود، این موشک ژاپنی قبل از پرتاب برنامهریزیشده اواخر سال جاری موشک ارزانتر آریان ۶ آژانس فضایی اروپا به فضا میرفت. H۳ با استفاده از موتور جدید سادهتر و ارزانتر که شامل قطعات پرینت سهبعدی است، طراحی شده است تا ماهوارههای دولتی و تجاری را به مدار زمین و تدارکات را به ایستگاه فضایی بینالمللی برساند. این کشور همچنین به عنوان بخشی از همکاری عمیق ژاپن با آمریکا در فضا، در نهایت محمولههایی را به ایستگاه فضایی قمری گیت وی که آژانس فضایی آمریکا، ناسا، قصد دارد به عنوان بخشی از برنامه خود برای بازگرداندن مردم به ماه از جمله فضانوردان ژاپنی بسازد، خواهد برد.