دولت انگلیس از جدیدترین طرح خود علیه مهاجران و پناهجویان رونمایی کرد تا موانع بیشتری بر سر راه ورود اوارگان و پناهجویان به ویژه از راههای آبی و کانال مانش به این کشور ایجاد کند.
از دقایقی پیش دولت انگلیس در حالی از طرح خود علیه پناهجویان رونمایی کرد که جنجال ناشی از مخالفت نمایندگان دیگر احزاب طرح دولت را به چالش کشید.
روزنامه گاردین در این باره نوشت حزب حاکم محافظه کار انگلیس، به منظور پیشگیری از ورود پناهجویان از آبراهه مانش، در چهار سال اخیر، ۴۳ بار طرح و قانون تصویب و اجرا کرده است.
گاردین افزود: حزب حاکم محافظه کار، از زمان مطرح کردن جدی ورود پناهجویان به انگلیس از طریق آبراهه مانش (آبراهه میان فرانسه و انگلیس که اغلب پناهجویان از این راه وارد انگلیس میشوند) در هفتههای پایانی سال ۲۰۱۸ تاکنون، ۴۳ بار طرحها و مقرراتی برای پیشگیری از ورود پناهندگان مطرح کرده که تاکنون بی فایده بوده است.
به نوشته گاردین، طرحهای دولت محافظه کار که ورود پناهجویان از طریق آبراهه مانش را چالشی اساسی برای جامعه انگلیس معرفی میکند، از گشت زدن نیروهای مرزبانی با جت اسکی، استفاده از نیروی دریایی، فرستادن پناهندگان به مولداوی تا اخراج پناهجویان به رواندا، بسیار متعدد است تا بتوان مانع رسیدن پناهجویان با قایقهای کوچک از طریق آبراهه مانش شد.
ریشی سوناک (Rishi Sunak)، نخست وزیر و سوئلا براورمن (Suella Braverman)، وزیر کشور انگلیس امروز در حالی طرح جدید خود را به منظور پیشگیری از رسیدن قایقهای کوچک پناهندگان به این کشور ارائه کردند که سوئلا براورمن وزیر کشور انگلیس گفت باید مانع رسیدن قایقهای حامل پناهجویان از طریق دریا شد. براساس این طرح که نخست وزیر انگلیس، هدف از اجرای آن را "در دست گرفتن کنترل مرزها" نامید، هر پناهندهای که به صورت غیرقانونی از طریق آبراهه مانش وارد انگلیس شود، بلافاصله اخراج میشود و تا پایان عمر نمیتواند دوباره وارد انگلیس شود یا درخواست پناهندگی به این کشور دهد.
به نوشته روزنامه گاردین، منتقدان میگویند این طرح نیز قابل اجرا نیست و شماری از هواداران حقوق بشرمی گویند این طرح، قوانین بین الملل و سازمان ملل متحد را نقض میکند. رسانههای انگلیس گزارش میدهند با اجرای این طرح دولت انگلیس، شمار فراوانی شکایت به دادگاههای انگلیس و اروپا ارجاع خواهد شد و دولت نمیتواند با خیال راحت، مانع پناهندگی شود. هواداران حقوق بشر در انگلیس میگویند دولت محافظه کار در این کشور، مدت هاست تلاش میکند پناهندگی را جرم تلقی و پناهندگان را مجرم جلوه میدهد.
فعالان مدنی و ضد جنگ با اشاره به اینکه اغلب پناهجویانی که وارد انگلیس میشوند از افغانستان و عراق و سوریه و لیبی، کشورهایی اند که انگلیس به همراه امریکا در ان جنگ و ویرانی به بار اورده و با از بین بردن خانه و کاشانه و اقتصاد این کشورها انان را ناچار به مهاجرت کرده این رفتار دولت انگلیس را غیر انسانی و مغایر با موازین حقوق بشر میدانند.
دولت انگلیس در حالی علیه پناهجویان شمشیر را از رو بسته که بنا به گزارشهای خود دولت در یک سال اخیر کمتر از ۴۶ هزار پناهجو وارد این کشوردارای ششمین اقتصاد بزرگ جهان شدند.