مردم ماهی قرمز را با توجه به توصیههای بهداشتی دامپزشکی خرید کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، با توجه به در پیش بودن عید نوروز و خرید ماهی قرمز (گلی)، روابط عمومی اداره کل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد با صدور اطلاعیهای از شهروندان درخواست کرد در خرید و نگهداری ماهی قرمز موارد بهداشتی دامپزشکی را رعایت کنند. در این اطلاعیه آمده است؛ توصیه میشود که شهروندان ماهی قرمز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند. احتمال بروز بیماریهای پوستی از طریق تماس با ماهیهای زینتی وجود دارد که میتوان با اقدامات پیشگیرانه مانع از بروز این بیماریها شد. در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب ظرف ماهی خودداری شود و در صورت تماس با ماهی و یا آب ظرف، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضد عفونی کنندههای مناسب اقدام شود. حتی الامکان از ظروف یک بار مصرف برای حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود و از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، بدون رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود. استفاده از دستکش به ویژه برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیها و عدم تماس دست به چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم یا ظرف نگهداری ماهی از بروز بیماریهای احتمالی قابل انتقال به انسان جلوگیری کنند. پس از خرید و انتقال ماهی قرمز به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهیها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند، ضمن اینکه ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد و آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود. از قراردادن آکواریومها و یا تنگهای ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه یا داخل آشپزخانه خودداری شود. ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) برای تبادل اکسیژن با محیط باشد و میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر است. بهترین دمای آب نگهداری ماهی را ۲۶- ۲۲ درجه سانتی گراد است که برای تعویض آب هر بار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره همه آب خودداری شود، ضمن اینکه در هنگام تعویض آب و ... نیازی به دستکاری ماهی نمیباشد، اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود. شهروندان پس از پایان ایام تعطیلات نوروز از رها سازی ماهیان قرمز در منابع آبی آزاد همچون جویبارها و رودخانهها و دریاچهها به طور جدی خوداری کنند، زیرا میتواند مشکلات بهداشتی و زیست محیطی جدی را پدید آورد. در ایام پایانی سال گروههای نظارتی دامپزشکی به صورت مستمر در سطح شهرها در حال گشت زنی هستند و بر همه فروشگاههای عرضه ماهی قرمز نظارت دارند و با متخلفان برخورد قاطعانه میکنند.