دبیرکل کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین با اشاره به اینکه عدالتخواهی محور اقدامات فعالان ضد استکباری در دنیاست، گفت: برای تحقق این موضوع نسبت به جنایات صهیونیستها باید اهداف انتفاضه فلسطین به گوش جهانیان برسد.
ابتدا ابطحی با اشاره به اینکه این روزها صدای شکسته شدن استخوانهای استکبار شنیده میشود، گفت: هیچ عصری به اندازه عصر کنونی زیبا نبوده، زیرا امروزه ملتهای آزاده به دنبال منجی هستند.
دبیرکل کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین با بیان اینکه ۳۳ کشور در آمریکای لاتین وجود دارد که در گذشته جایگاه رسمی ایالات متحده بودند، اما امروزه به مبارزان جدی ضد آمریکایی تبدیل شدهاند، اظهار کرد: به عنوان مثال دولتهای انقلابی و ضد آمریکایی در کلمبیا، بولیوی و برزیل شکل گرفته است. همچنین میتوان یادآور شد امروزه در خیابانهای پاریس نیز شاهد حضور مردمی هستیم که ضد استکبار شعار میدهند.
وی ضمن بیان اینکه امروزه همه نظامهای بشری به دنبال گفتوگوی جدید بوده و تغییر میخواهند، افزود: هیچ فردی در دنیا از وضع موجود در کشورش راضی نیست، زیرا بشر امروز عدالت را عنصر مفقوده میداند و این امر با حضور منجی محقق خواهد شد.
ابطحی با اشاره به اینکه عدالتخواهی محور مجتمعهای بشری کنونی محسوب میشود، ادامه داد: راشل کوری فردی آمریکایی بود که برای عدالتخواهی اعتراض کرد و توسط صهیونیستها به شهادت رسید؛ شیرین ابوعاقله نیز که مسیحی بود همانند وی اعتراض کرد و شهید شد.
دبیرکل کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین ضمن بیان اینکه امروزه دنیا نظامی میخواهد که در آن قسط و عدل برقرار باشد و شاهد دهکده واحد جهانی باشیم، تصریح کرد: اتحاد جماهیر شوروی سابق و حتی چین نمیتوانند چنین دولت و دهکدهای را ایجاد کنند و این مولفه صرفا مسیرش با ظهور ترسیم میشود؛ بنابراین باید گفتمان را جهانی کنیم، زیرا همچنان شاهد برخی گفتمانها در سطح محلی و منطقهای هستیم و این در حالی است که برای جذب افراد آزادیخواه بیشتر باید در ادبیات سیاسی و رسانهای واژههای جدیدی را خلق کنیم.
وی با اشاره به اینکه پس از جنگ اوکراین در آستانه شکلگیری جهانی جدید هستیم، گفت: در دوران پایان جنگ جهانی دوم چرچیل، استالین و روزولت در کاخ سعدآباد دنیا را بین خودشان تقسیم کردند، اما امروز شاهد تغییر موازنه قدرت هستیم؛ خون شهدای یمن و مقاومت ۸ ساله آنها، مقاومت ۴۱ ساله حزبالله، مبارزات چند دهه گذشته فلطسینیها از جمله مثالهای این تغییر موازنه قدرت بوده لذا برای آمادهسازی بستر ظهور امام زمان (عج) خلق قدرت کنیم.
ابطحی با بیان اینکه همه ما یک آرمان مشترک داریم و آن عدالتخواهی است، گفت: برای تحقق اهدافمان باید پیامرسانهای خوبی برای ملتهای جهان باشیم؛ که تحقق این مهم در گرو آینده پژوهی و تشکیل اتاقهای فکر است. متأسفانه خیلی از مردم دنیا واقعیت رخ داده در جنایت یمن را نمیدانند.
در ادامه این نشست تخصصی ابوشریف؛ نماینده جهاد اسلامی فلسطین در ایران با اشاره به اینکه موضوع فلسطین مسئلهای متعلق به تمام امت اسلام است، گفت: در مقالهای که اخیراً چامسکی اندیشمند آمریکایی نگارش کرده، بیان شده آمریکا نسبت به دموکراسی در منطقه بیاهمیت است و صحبت هایش در این حوزه دروغ بزرگی است، زیرا دموکراسی به معنای مردمسالاری است، اما ایالات متحده با حمایت از رژیم صهیونیستی برخلاف این امر قدم برمیدارد. به عبارتی نتیجه میگیریم اقدامات آمریکاییها به نوعی تسهیلگری برای اقدامات رژیم صهیونیستی در فلسطین و منطقه است.
وی با بیان اینکه آمریکاییها صرفا درصدد سرپوش گذاشتن بر جنایات رژیم دیکتاتوری صهیونیستها در منطقه هستند، اظهار کرد: این موضوع صرفا مربوط به اقدامات جنایتکارانه و اشغال رژیم صهیونیستی در فلسطین و خصوصا کرانه باختری نمیشود، زیرا این سیاست برای همه کشورهای آزادیخواه اعمال شده است.
ابوشریف با بیان اینکه طرح مسئله حقوق بشر از سوی وزارت امور خارجه، دفاع و سازمان سیا آمریکا علیه برخی کشورها صرفا ابزار و بازیچهای برای افزایش فشار نسبت به این ملتهای آزاده است، تصریح کرد: در سال ۲۰۰۰ میلادی راشل کوری که فردی آمریکایی بود در مقابل دوربین رسانهها که تخریب خانههای فلسطینی را ثبت میکردند عمدا به شهادت رسانده شد؛ این مهم در حالی است که رژیم صهیونیستی حاضر نشد این جنایت را بپذیرد و شاهد این هستیم که روزانه مردم فلسطین توسط جنایتکاران صهیونیستی شهید میشوند. همچنین میتوان یادآور شد یک سال پیش از این نیز خبرنگار خانم الجزایری از سوی سربازان جنایتکار اسرائیل مورد هدف گلوله قرار گرفت، اما آمریکا هیچ واکنشی نسبت به این اقدام ضد بشری انجام نداد.
نماینده جهاد اسلامی فلسطین در ایران با بیان اینکه در سال ۲۰۲۱ میلادی هر روز یک فلسطینی شهید شده که ۱۹ درصد از آنها زن بوده و ۲۲ درصد نیز زیر ۱۸ سال سن داشتهاند، ادامه داد: در آن زمان ۹ هزار نفر مجروح شده و ۶ هزار نفر نیز زندانی شدند؛ ۱۲۰۰ خانه نیز در آن سال ویران شد، اما آمریکاییها هیچ واکنشی نسبت به این اقدام نداشتند و این در حالی است که پس از وقوع جنگ اوکراین شاهد اعمال ۱۰ها تحریم و مجازات علیه روسیه هستیم.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه برخی دولتهای منطقه هرگاه به مشکل برمیخورند تصور میکنند آمریکا نجاتبخش آنها است و به سمت آن سوق پیدا میکنند، گفت: این در حالی است که باید اذعان کرد آمریکا دجال بزرگ بوده و به قول حضرت امام خمینی (ره) شیطان بزرگ است.
ابوشریف با تأکید بر اینکه مردم فلسطین انتفاضه گستردهای را آغاز کردند، اما برای استمرار، سراسری و مردمی شدن آن نیازمند حمایتهای معنوی و مادی از سوی کشورهای اسلامی و عربی هستند، تصریح کرد: متأسفانه این موضوع در حالی است که وضع جهان عرب بد بوده و رژیمهای دیکتاتوری تحت سلطه آمریکا هستند که مصداق بارز آن برگزاری کنفرانس عقبه در اردن بود که دور همدیگر جمع شدند.
نماینده جهاد اسلامی فلسطین در ایران با اشاره به اینکه امروزه شاهد تعدی به مقدسات دینی در مسجدالاقصی از سوی صهیونیستها هستیم که بیانگر تبدیل شدن این جنگ به جنگ دینی است، اظهار کرد: باید از مقدسات دین خود دفاع کنیم؛ دشمنان تلاش میکنند جنگ علیه ما را با بهرهگیری از اسلام علیه اسلام ادامه دهند که مصداق بارز آن شکل گیری داعش از سوی آمریکا بود تا چهره اسلام را در دنیا مخدوش کنند.
وی با تأکید بر اینکه در زمینه مسئله فلسطین نیازمند دشمنشناسی و تبیین ضرورتها در این حوزه است، خاطر نشان کرد: افرادی که در گروه تروریستی داعش حضور داشتند، کسانی بودند که تحت تأثیر اشتباه دشمنشناسی قرار گرفتهاند لذا آگاهی بخشی در این حوزه امری واجب است.
همچنین بازتعریف حقوق بشر، نظم نوین جهانی، حمایت از جبهه مقاومت، بازتعریف در مدیریت سازمان ملل، شناسایی نخبگان آزادیخواه در دنیا، شناخت هژمونی رسانهای غرب و تولید محتوای چندرسانهای، پررنگ کردن گرامیداشت روز قدس در سراسر دنیا و ... از جمله محورهای اظهارات فعالان فرهنگی و جهادی در حوزه دفاع از فلسطین بود که مطرح شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.