خیام نکویی گفت: کشت قراردادی مهمترین ابزار برای اجرایی کردن الگوی کشت به شمار میرود و امیدواریم اعتبارات مربوط به آن در بودجه سال ۱۴۰۲ بهخوبی لحاظ شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مجتبی خیام نکویی در آیین رونمایی از سند الگوی کشت قزوین و انعقاد تفاهمنامه ایجاد دهکده (پردیس) فناوری و نوآوری کشاورزی، گفت: امروز حوزه کشاورزی بیش از هر چیز دیگر نیازمند تخصص و دانشبنیانی شدن است، باید از صاحبنظران و اساتید دانشگاهی برای تربیت نیروی انسانی متخصص در کشاورزی بیشتر استفاده کنیم.
خیام نکویی ادامه داد: اگر امنیت غذایی وجود نداشته باشد، استقلال سیاسی کشورها دچار لطمه میشود و دسترسی همه اقشار به غذای ارزان و سالم از ارکان امنیت غذایی است.
وی اضافه کرد: در سازمان تحقیقات گامهای خوبی برای تقویت تولید محصولات سالم غذایی برداشته شده تا جایی که به عنوان مثال برنجی که تولید شده از مرحله کاشت تا برداشت نیازمند استفاده از هیچ سمی نیست.
خیام نکویی تصریح کرد: تا سال ۱۴۳۰ نیازمند ۱۸۰ میلیون تن غذا در سال هستیم و وزارت جهاد کشاورزی به تنهای در زمینه تأمین امنیت غذایی پاسخگو نیست، دستکم هفت الی هشت وزارتخانه در کمک به امنیت غذایی جامعه دخالت دارند و باید اصلاح شیوه مصرف غذا هم برای جلوگیری از اسراف مورد توجه بیشتر قرار بگیرد.
وی اظهار کرد: کشت قراردادی مهمترین ابزار برای اجرایی کردن الگوی کشت به شمار میرود و امیدواریم اعتبارات مربوط به آن در بودجه سال ۱۴۰۲ بهخوبی لحاظ شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اعلام اینکه در الگوی کشت روی ۱۳۳ محصول کارشده که ۱۵ مورد آن ۹۰ درصد سطح زیر کشت را شامل شده است، افزود: سند الگوی کشت فعلی بر روی محصولات زراعی است که ۸۰ میلیون از ۱۲۵ میلیون تن غذای تولیدی کشور را شامل میشود همچنین سالانه سه میلیون متر مکعب مصرف آب در بخش کشاورزی و صرفهجویی ارزی سالانه ۲.۲ میلیون دلار از فواید اجرای طرح الگوی کشت در کشور خواهد بود.