رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، گفت : با برگزاری محفل ادبی در کتابخانه ملی به دنبال تقویت جریان ادبی در کشور هستیم .
وی افزود: کمک به جریان نقد سالم، کمک به رشد نیروهای جوان در حوزه فرهنگ و ادب و کمک به رفع مشکلات آثار ادبی ازجمله اهداف برپایی محفل ادبی در کتابخانه ملّی ایران است. امیدواریم با همکاری اهالی فرهنگ و ادب، اثرگذاری محفل ادبی کتابخانه ملّی را بیشتر کنیم.
مختارپور گفت : بنا داریم نشست بعدی محفل ادبی را در اردیبهشتماه و در حاشیه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار کنیم.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران با اشاره به برخی از کتابهای معرفی شده در محفل ادبی، گفت: مرضیه محمدزاده جزو معدود نویسندگانی است که نوشتههای خود را بهصورت مستند کار کرده و معمولاً از چندین منبع دست اول برای ارجاع مطالب، استفاده کرده است، برخی از نوشتههای ایشان به موضوعاتی اختصاص دارد که کمتر به آن توجه شده است؛ ازجمله کتاب ام سلمه که به زندگی همسر رسول الله (ص) و کتاب دوزخیان جاوید که به سرگذشت سپاه مقابل سیدالشهدا (ع) پرداخته است.
رئیس اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملّی ایران، هم در این محفل گفت: محفلهای ادبی زیادی در کشور برگزار میشود، اما تلاش داریم محفل ادبی کتابخانه ملّی ایران از لحاظ محتوا و شکلی متفاوتتر از محافل ادبی دیگر باشد و کمکی برای اعتلای حوزه فرهنگ و ادب انجام دهیم.
حجتالاسلام محمدرضا زائری افزود: دکتر محمدزاده نویسنده کتاب «امسلمه همدم وحی» در خانوادهای ادیب و فرهنگی پرورش یافته که این اثر برگرفته از پایاننامه مقطع کارشناسی ارشد نویسنده است، تولید و نشر آثاری درخصوص حضرت ام سلمه از تاکیدات مقام معظم رهبری بوده که نویسنده این کتاب به آن اجابت کرده است.
وی گفت : دانشنامه شعر عاشورایی، دیگر اثر برجسته مرضیه محمدزاده است که حاصل تلاشهای چندین ساله این محقق است و از رساله مقطع دکتری وی استخراج شده است.
نشست محفل ادبی کتابخانه ملّی با حضور ۲۶ نفر از نویسندگان، شاعران و منتقدان ادبی برگزار شد.
در این محفل ادبی تعدادی از شاعران شعرخوانی و برخی از نویسندگان نیز کتابهای تازه منتشر شده خود را معرفی کردند.
معرفی آثار و خدمات برخی از مؤلفان و فعالان فرهنگ و ادب کشور از برنامههای دومین محفل ادبی کتابخانه ملّی ایران بود.