چهل و یکمین دوره فوتبال قهرمانی جوانان کمتر از ۲۰ سال آسیا ۲۰۲۳ با شکست تیم ایران و حذف تیم قطر در ازبکستان ادامه یافت.
مسابقات در دو شهر تاشکند و فرغانه برگزار میشود و نتایج و برنامه مسابقات به این شرح است:
گروه یک در تاشکند:
اندونزی ۱ - ۰ سوریه
عراق ۰ - ۱ ازبکستان
تیم ازبکستان با ۶ امتیاز در صدر قرار گرفت و تیمهای عراق و اندونزی با ۳ امتیاز دوم و سوم هستند و تیم سوریه بدون امتیاز در رده چهارم قرار گرفت.
گروه دو در فرغانه:
ایران ۲ - ۳ استرالیا (ورزشگاه استقلال)
برای ایران امیر رضا اسلام طلب در دقیقه ۲۵ و علیرضا عنایت زاده ۸۰ گلزنی کردند و گلهای استرالیا را آیدان سیمونز در دقیقه ۸ و آدریان سِگِچیچ ۱۹ و ۴۶ وارد دروازه حریف کردند.
تیم ایران پیش از این با یک گل بر تیم قطر پیروز شد.
ویتنام ۱ - ۰ قطر
تیم ویتنام با ۶ امتیاز در صدر قرار گرفت و تیمهای استرالیا و ایران با ۳ امتیاز دوم و سوم هستند و تیم قطر بدون امتیاز در رده چهارم قرار گرفت.
گروه سه در تاشکند:
یکشنبه ۱۴ اسفند:
اردن - کره جنوبی
عمان - تاجیکستان
تیمهای کره جنوبی و اردن با ۳ امتیاز اول و دوم و تیمهای تاجیکستان و عمان بدون امتیاز سوم و چهارم هستند.
گروه چهار:
دوشنبه ۱۵ اسفند:
قرقیزستان - ژاپن
عربستان (قهرمان دوره قبل) - چین
تیمهای ژاپن و عربستان با ۳ امتیاز اول و دوم و تیمهای چین و قرقیزستان بدون امتیاز سوم و چهارم هستند.
در جدول گلزنان نگوین کوک ویت از ویتنام، آدریان سِگِچیچ از استرالیا، نائوکی کوماتا از ژاپن و سونگ جین یونگ از کره جنوبی با ۲ گل صدرنشین مشترک هستند.
تیم ایران در دور مقدماتی و گروه ده در بیشکک قرقیزستان، با یک گل از سد تیم قرقیزستان گذشت، ۸ - ۰ تیم برونئی دارالسلام را درهم کوبید و با ۲ - ۰ تیم امارات را مغلوب کرد و با ۹ امتیاز به عنوان تیم اول صعود کرد.
در دوره قبل در سال ۲۰۱۸ تیمهای عربستان و کره جنوبی اول و دوم و تیمهای ژاپن (قهرمان دوره قبل) و قطر سوم مشترک شدند.
در فوتبال قهرمانی جوانان آسیا که هر دو سال یکبار برگزار میشود، تیم کره جنوبی با ۱۲ قهرمانی، ۵ نایب قهرمانی و ۴ سومی رکورددار است و تیم میانمار (برمه سابق) با ۷ قهرمانی، یک نایب قهرمانی و ۲ سومی در رده دوم قرار دارد.
تیم ایران ۴ بار در سالهای ۱۹۷۳، ۷۴، ۷۵ و ۷۶ به مقام قهرمانی رسیده است و در سال ۱۹۷۷ نایب قهرمان و سالهای ۱۹۶۹، ۱۹۷۲ و ۲۰۱۶ سوم شد. تیم ایران در سال ۲۰۰۰ در رده چهارم قرار گرفت و در سالهای ۱۹۷۰، ۷۱، ۷۸ و ۲۰۱۲ در دور یک چهارم نهایی و در سالهای ۱۹۹۲، ۹۶، ۲۰۰۴، ۲۰۰۶، ۲۰۰۸، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ در دور گروهی حذف شد.