نقش خانواده در تربیت فرزندان، یک نقش بیبدیل بوده و از جایگاه قابل ملاحظهای برخوردار است و تربیت دینی از جایگاه رفیعتری برخوردار میباشد.
بیشتر بخوانید: راهکارهای اسلام برای داشتن زندگی شاد
حجتالاسلام والمسلمین مسعود عالی با اشاره به نقش خانواده در اسلام با محوریت چگونگی تربیت کودکان و نوجوانانی که در حادثه عاشورا حضور داشتند، افزود: رسول خدا (ص) چهار راهکار برای تربیت فرزندان معرفی میکنند.
یکی اینکه پدر و مادر ابتدا خود عامل به خیر و خوبی باشند. در خانهای که پدر و مادر به واجبات، محرمات و حلال و حرام توجه نمیکنند یا به نماز اول وقت اهمیت نمیدهند نباید انتظار داشته باشند که فرزندانشان دینی تربیت شوند.
این واعظ مجالس دینی افزود: راهکار دوم این است که فرزندانتان را متذکر خدا قرار دهید و این به معنی تسبیح دادن به دست فرزند نیست، بلکه باید بستر خانواده بستر ذکر و یاد خدا باشد و یاد خدا به طوری در آن خانه قوی باشد که کسی جرأت گناه نداشته باشد.
عالی با بیان اینکه «در خانههایی که دینداری پررنگ میشود شهدایی همچون شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تربیت میشوند» گفت: راهکار سوم این است که فرزندانتان را امر به معروف و نهی از منکر کنید و بدانید با که میرود، کجا میرود و چه میکند. اما فرزندی که ازدواج کرد و رفت تلاش نکنید سلیقهها و نظراتتان را به او تحمیل کرده و زندگی او را خراب کنید بلکه به آنها نظر مشورتی بدهید، زیرا امر به معروف باید همراه با رفاقت باشد.
این کارشناس مسایل دینی و استاد حوزه و دانشگاه همچنین با توصیه به مادران برای بردن فرزندان به مجالس عزای سیدالشهدا (ع) تصریح کرد: بچههایتان را با خودتان به مجالس عزای سیدالشهدا (ع) ببرید که معنویت آن مجالس فرزندانتان را جذب میکند چرا که این محفل تردد ملائکه است و بدون شک در تربیت دینی آنها موثر خواهد بود.
منبع:ایسنا