بی خوابی ریسک حمله قلبی را افزایش می دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ محققان مصری می گویند: افرادی که در به خواب رفتن یا خواب ماندن مشکل دارند ممکن است بیشتر در معرض حمله قلبی باشند.
نکته اصلی تحقیقات جدید این است که بی خوابی را با ناراحتیهای قلبی مرتبط میکند. به طور خاص، افراد مبتلا به بی خوابی ۶۹ درصد بیشتر از افراد بدون اختلال خواب با احتمال حمله قلبی روبرو هستند. این مطالعه نشان داد که این میزان در میان افراد مبتلا به دیابت و بی خوابی حتی بیشتر بود.
"یومنا دین"، نویسنده این مطالعه از دانشگاه اسکندریه مصر، گفت: بی خوابی بدن را تحت استرس قرار میدهد که باعث ترشح کورتیزول (هورمون استرس) میشود و میتواند آترواسکلروز (تصلب شرایین) را تسریع کند. آترواسکلروز به تجمع پلاک در داخل و روی دیواره شریانها اشاره دارد که میتواند زمینه را برای حمله قلبی فراهم کند.
برای این مطالعه، محققان دادههای بیش از یکهزار و ۲۰۰ مطالعه را که شامل نزدیک به ۱.۲ میلیون بزرگسال بود، جمعآوری کردند. از این تعداد، ۱۳ درصد (نزدیک به ۱۵۴ هزار) نفر بی خوابی داشتند و اکثر آنها سابقه حمله قلبی نداشتند.
پس از ۹ سال پیگیری، حدود دو هزار و ۴۰۰ نفر که بی خوابی داشتند و تقریباً 12 هزار و ۴۰۰ نفر بدون بی خوابی دچار حمله قلبی شدند.
این مطالعه نشان داد افرادی که پنج ساعت یا کمتر در شب میخوابیدند، با بیشترین میزان خطر حمله قلبی روبرو بودند.
افرادی که شش ساعت یا کمتر میخوابیدند، نسبت به افرادی که ۹ ساعت میخوابیدند، کمتر در معرض خطر حمله قلبی بودند.
افرادی که در به خواب رفتن یا ماندن در خواب مشکل داشتند، در مقایسه با افرادی که این مشکلات را نداشتند، ۱۳ درصد بیشتر در معرض حمله قلبی بودند. این مطالعه نشان داد که سایر علائم بی خوابی، مانند خواب آلودگی در طول روز، بر خطر حمله قلبی تأثیری ندارند.
علاوه بر این، سالمندان مبتلا به بی خوابی دو برابر بیشتر از همتایان خود فاقد این اختلال خواب، در معرض حملات قلبی بودند. افراد جوان مبتلا به بی خوابی نیز در معرض خطر بیشتر حمله قلبی بودند.
به گفته محققان، یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم ممکن است به کاهش هر گونه افزایش خطر بیماری قلبی در افراد مبتلا به بی خوابی کمک کند.