راشاتودی: آمریکاییها معتقدند که جهان به رئیس جمهورشان احترام نمیگذارد؛ حتی کشورهای غربی هم اعتقادی به نظم جهانی با تمرکز واشنگتن ندارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی راشا تودی؛ سلطه گری غرب در جهان رو به افول است و جهان به طرف چند قطبی شدن پیش میرود.
قدرت گرفتن کشورهای آفریقایی توجه بسیاری از رسانهها را به خود جلب کرده است. بسیاری از کشورهای در حال توسعه با وجود فشارهای غرب هرگونه قطع روابط با روسیه را در میانه بحران اوکراین رد کرده اند.
بحران اوکراین سبب ایجاد جهانی چند قطبی شده است که واشنگتن در مرکز آن دیگر حضور ندارد. تنوع موضوعی خوب است. تحولات اوکراین و تحریمهای غرب سبب ایجاد قدرتهای جهان در بخشهای مختلف آن شده است. این وضعیت سبب شده است که کشورهای مختلف جهان گزینههای جدیدی برای رابطه در جهان داشته باشند. در اینجا به مطلبی که در یکی از رسانههای معروف جهان منتشر شده است توجه میکنیم. در این مطلب نوشته شده است:آیا پوتین برنده میشود؟ نظم جهانی به نفع وی در حال تغییر است.
مردم در سراسر جهان تلاش میکنند در برابر فشارهای واشنگتن تسلیم نشوند. بسیاری خواهان آن هستند که این نمایش غرب در اوکراین به پایان برسد.
ائتلاف غرب در همراه کردن بسیاری از کشورها در تحریمها ضد روسیه ناکام بوده است. این موضوع سبب شده است که بسیاری از کشورهای جهان به دنبال روابط با روسیه باشند. اگر نگاهی به آفریقا داشته باشیم در ماه مارس گذشته ۲۵ کشور آفریقایی از ۵۴ کشور به قطعنامه سازمان ملل در محکومیت حمله به اوکراین با وجود فشارهای غرب رای ندادند. این نشان میدهد که اقدامات دیپلماتیک روسیه در جهان موثر بوده است. بسیاری از این کشورها نمیخواهند در چرخه متحدان واشنگتن باشند. بسیاری از آمریکاییها هم موافق یکجانبه گرایی آمریکا نیستند.
براساس نظرسنجی «مورنینگ کاونسل پل» تنها ۱۷ درصد از آمریکاییها از یکجانبه گرایی کشورشان در بخش سیاست خارجی در جهان حمایت میکنند. این به معنای آن است که از دخالتهای واشنگتن در شماری از کشورهای جهان راضی نیستند. نظرسنجی نهاد گالوپ این موضوع را تایید میکند.
آمریکاییها به طور گسترده نظری منفی درباره مواضع آمریکا در جهان دارند. بسیاری از آمریکاییها معتقدند که رهبران جهان به جو بایدن احترام نمیگذارند و کاهش توجه جامعه بین المللی به نظرات آمریکا هستیم. حتی کشورهای غربی هم دیگر اعتقادی ندارند که باید یک نظم جهانی با تمرکز واشنگتن وجود داشته باشد.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا گفته است آمریکاییها باید بهای سنگینی را برای انرژی و مادامی که روسیه در اوکراین حضور دارد پرداخت کنند.
در این حال امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در نشست گروه ۷ در ماه ژوئن گذشته اعلام کرد باید برای ایجاد یک نظم جهانی جدید تلاش شود. مکرون گفت جنگ اوکراین سبب آشفتگی در نظم بین المللی شده و وضعیتی همانند جنگ جهانی دوم ایجاد شده است. در ماه ژوئن گذشته هم اوروسولا فون در لاین که با نخست وزیر نیوزیلند دیدار کرد هر دو طرف بیانیه مشترکی را منتشر کردند. آنها بر روی چند جانبه گرایی تاکید کردند؛ اما افراد کمی در جهان هستند که از این نظم مورد نظر این کشورها تبعیت کنند. حتی بسیاری از رسانههای غربی هم به این واقعیت اعتراف میکنند.
بر اساس مطلب منتشر شده در نشریه اسپکتیتر، ولادیمیر پوتین به روشی هوشمندانه در حال ایجاد یک ائتلاف است. این ائتلاف سبب از بین رفتن خودکامگی غرب میشود. پوتین در ماه سپتامبر گفت غرب میخواهد همگان به روسیه به عنوان یک استعمارگر نگاه کنند و خواهان همکاری برابر نیست و خواهان دزدیدن منابع ما است.
بر اساس این گزارش، ما شاهد تغییر نظرات درباره نظم جهانی مورد نظر غرب در آمریکای لاتین و آسیا هستیم. ما در این مناطق شاهد تغییرات رژیم کشورها از طرف آمریکا بوده ایم. ما بارها شاهد دخالتهای نظامی ارتش آمریکا در کشورهای این مناطق به بهانه ایجاد آزادی و دموکراسی بوده ایم. آیا غرب توانسته است که در اوکراین به روسیه آسیبی وارد کند؟
در مطلب منتشر شده در نشریه اسپکتیتر آمده است: آیا روسیه واقعا در حال شکست در جنگ است؟ اوکراینیها جنگیده اند، اما متحمل تلفات زیادی شده اند. اقتصاد روسیه آنقدر قدرتمند است که بتواند به جنگ ادامه دهد. صندوق بین المللی پول پیش بینی میکند که اقتصاد روسیه امسال سه دهم درصد رشد کند.