رضا احمدی گفت: برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت، سالانه باید ۲۵۰ میلیون نهال تولید شود، نهالهای تولیدی به طور عمده از گونههای بومی هستند و مطابق با شرایط آب و هوایی مناطق کشت میشوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، احمدی مجری طرح کاشت یک میلیارد درخت با حضور در برنامه مجله کشاورزی رادیو اقتصاد با بیان اینکه حوزه منابع طبیعی با پیگیریهای وزیر جهاد کشاورزی به کارگاه فعال تولید نهال تبدیل شده است گفت: ظرفیتهای زیادی در کشور برای تولید و کاشت نهال وجود دارد و ایران قابلیت کاشت بیش از یک میلیارد درخت را دارد.
سئوال : بفرمائید در این روزها رسانه ها دارند پیگیری می کنند اخبار کاشت یک میلیارد درخت را و نهالستان هایی که آماده هستند روند به چه شکلی است ؟
احمدی : ضمن تشکر از رسانه ملی برای پوشش مناسب این خبر، در حال حاضر ۱۲۶ نهالستان در کشور داریم و اینها۲۸۶۱ هکتار مساحت دارند و ۲۲ نهالستان مرتعی هم داریم که اونها ۷ هزار هکتار مساحت دارند ۱۳ نهالستان بیابانی داریم یعنی مجموع اینها سطحی بالغ بر ۱۰هزار هکتار عرصه نهالستان ها برای تولید نهال است اینها فقط در بخش دولتی است یعنی نهالستان هایی است که زیر مجموعه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور هستند .
سئوال : یعنی در تولید نهال مشکلی نداریم ؟
احمدی :هیچ مشکلی وجود ندارد، تجهیزات و زیر ساختهای لازم هم در نهالستان ها به وجود آمده اینها الان فعال هستند در سطح کشور زمینه ای فراهم شده که ما بتوانیم چون می دانید این طرح ۴ ساله است و سالی ۲۵۰ میلیون اصل نهال بایستی تولید کنیم بخش خصوصی هم را ایشالا به کمک می طلبیم و به امید خدا این را عملیاتی و اجرایی می کنیم .
سئوال : آقای دکتر نوع نهالها مثمر و غیرمثمر داریم مشخص است الان ؟
احمدی : بیشتر در زمینه گونه های جنگلی کار می کنیم ولی بخشهایی را هم داریم که مثمره هستند و اونها از زیر بخش همین کار طرح تولید و کاشت یک میلیارد درخت است ولی در حوزه منابع طبیعی گونه های چند منظوره اقتصادی ، زراعت چوبی ها و عرض کنم خدمتتان جنگلی است که متناسب با شرایط آب و هوایی هر منطقه است .
سئوال : هم اکنون مشکل نهالستان نداریم، حالا دو تا دغدغه داریم یکی مشکل آب است که منابع آبمان کمبود دارد یکی بحث اعتبارات در بحث آب الان چه طور است وضعیت ؟
احمدی : با توجه به این گونه هایی که الان انتخاب شدند کاملاً مناسب شرایط آب و هوایی اون منطقه است و در هر ۵ منطقه رویشی ایران گونه های خاصی رویش دارند به همین خاطر ما اون گونه ها را انتخاب کردیم به اضافه اینکه اون شرایط پدافند غیرعامل بیولوژیکی را هم در نظر گرفتیم که اگر یک موقعی خدای ناخواسته تغییرات اقلیمی به سمت افزایش درجه حرارت و کاهش بارندگی ها پیش رفت این گونه ها بتوانند خودشان را وفق بدهند و در واقع اون مقاومت لازم را نسبت به کم آبی داشته باشند این کار بر اساس آب ناشی از بارندگی ها و آبخیزداری و آبخوانداری و با شیوه های نوین کاشت اینها ضرورت دارد که اجرایی شود تغییر فصل کاشت هم در دست کارمان است یعنی بایستی حتما درختکاری را از اسفند ماه بیاریم به پائیز در آبان و آذر ماه ایشالا بتوانیم به امید خدا توفیق کار را همراه داشته باشیم .
سئوال : بحث اعتبارات ؟
احمدی : در بحث اعتبارات استحضار دارید، این کار کلاً مردمی است ما هیچگونه اعتبارات برای این طرح نه پیش بینی کردیم و نه قصد داریم به اون سمت دولتی بودن برویم .