محققان سوئدی روی تأثیر دانهها و فیبرهای غذایی موجود در آنها بررسی کرده و به این نتیجه رسیدند که یک مشت جو باعث کاهش اشتها و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی میشود.
بیشتر بخوانید: نان جو ؛ سرشار از سلامتی
به عقیدهی این محققان تأثیر مثبت این دانههای به ظاهر معمولی از ترکیب فیبرهای غذایی موجود در آن ناشی میشود.
محققان روی گروهی از داوطلبها بررسی کردند. این افراد به مدت ۳ روز برای صبحانه، ناهار و شام نان جو (حاوی ۸۵ درصد جو) مصرف کردند.
هر روز ۱۱ الی ۱۴ ساعت بعد از آخرین وعدهی غذایی پارامترهای نشان دهندهی دیابت و بیماریهای قلبی عروقی این افراد مورد بررسی دقیق قرار گرفت.
محققان مشاهده کردند که از ۱۴ ساعت بعد از صرف آخرین وعدهی غذایی بهبود خوبی در متابولیسم این افراد دیده میشود.
فیبرها باکتریهای خوب رودهها را افزایش میدهند
به عقیدهی محققان زمانی که ترکیب فیبرها وارد روده میشوند میزان باکتریهای مفید و همچنین ترشح هورمونهای تنظیم کنندهی متابولیسم و اشتها را افزایش میدهند.
به عقیدهی این محققان تأثیر مثبت این دانههای به ظاهر معمولی از ترکیب فیبرهای غذایی موجود در آن ناشی میشود
این فیبرها همچنین میزان باکتریهایی که به کاهش التهابهای مزمن کمک میکند را نیز بالا میبرند. این مسئله در طول زمان از بروز بیماریهای قلبی عروقی و دیابت پیشگیری میکند.
فیبرهای غذایی موجود در جو باعث افزایش فلور روده "Prevotella copri" میشوند که تأثیر مستقیمی روی میزان قند خون دارد و به کاهش باکتریهای مضر و آسیب رسان کمک میکند.
محققان از همهی مردم به خصوص افرادی که نگران قند خون و احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی هستند، دعوت کرده اند تا به رژیم غذایی خود فیبرهای غذایی را اضافه کنند. به عقیدهی آنها جوی پخته، نان گندم سیاه، لوبیاها، نخود و ... جزو مواد غذایی خوب برای رسیدن به این امر مهم هستند.
امام صادق (ع) می فرمایند: لَو عَلِمَ اللّه ُ فی شَیءٍ شِفاءً أکثَرَ مِنَ الشَّعیرِ، ما جَعَلَهُ غِذاءَ الأَنبِیاءِ علیهم السلام.
اگر خداوند در چیزى بیش از جو بهبوددهندگى مى دید، آن را خوراک پیامبران قرار نمى داد.
منبع: آکاایران