استاد دانشگاه شیراز و مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: شرکتهای دانش بنیان با ورود به طرح احیای چاههای کم بازده نفتی، میتوانند به صیانت از مخازن نفتی کمک کنند.
آقای مهدی اسکروچی در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما درباره امضای قراردادهای مربوط به احیای چاههای نفتی با شرکتهای دانش بنیانگفت: در تاریخ تقریبا ۱۱۰ ساله صنعت نفت ایران، نخستین بار است که فرصت ورود به شرکتهای نوپا و فناور به صنعت نفت داده میشود. در واقع شرایط سخت ورود شرکتهای فناور به صنعت نفت، اکنون برای شرکتهای دانش بنیان کمی تسهیل شده است.
وی با اشاره به این که این قراردادهای اولیه ممکن است آورده مالی چندانی برای شرکتهای دانش بنیان نداشته باشند، گفت: ما امیدوار هستیم که بتوانیم از این صرفت برای اثبات توانمندی هایمان استفاده کنیم تا راه برای ورود سایر شرکتهای توامند و فناور داخلی نیز باز شود و به رفع نیازهای صنعت نفت کمک کنیم.
این استاد دانشگاه درباره علت این که شرکتهای دانش بنیان نتوانسته بودند وارد صنعت نفت شوند، گفت: صنعت نفت همیشه برای همکاری با شرکت ها، سوابق طولانی و مناسب را مطالبه میکرده است؛ این در حالی است که شرکتهای داخلی اصلا فرصتی نداشته اند که بتوانند چنین سابقهای را کسب کنند.
وی ادامه داد: حفاری و استخراج از یک چاه نفت، چندین میلیون دلار هزینه دارد؛ ضمن این که روزانه چندین میلیون دلار نیز ثروت تولید میکند و مدیران باید خطرپذیری بالایی داشته باشند تا اجازه ورود شرکتهای دانش بنیان به فرآیند احیای آنها را بدهند. اکنون با مصوبه شورای اقتصاد، این خطرپذیری اتفاق افتاده است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: با این مصوبه، از روشهای قدیمی به سمت روشهای نوین احیای چاهها خواهیم رفت. چاهی که انتخاب کرده ایم، مشکل تولید گاز اضافه از کلاهک گازی را دارد که بر خلاف صیانت از مخزن است و انرژی مخزن را کاهش میدهد و مشکل بعدی این است که لایههای کم تراوا و کم توان، دور از این کلاهک گازی قرار دارند که باید برای برانگیختگی آنها تلاش کنیم.