بررسی سکه های ساسانی توقیف شده در نهاوند برخی ابهامات و اشتباهات تاریخی دوره ساسانی را اصلاح کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عضو هیأت علمی پژوهشگاه و مجری گفت: سکههای ساسانی یکی از منابع بسیار مهم برای شناخت هنر، سیاست و اقتصاد این دوره و حاوی اطلاعات با ارزشی دربارۀ خط، زبان و شمار سالهای حکومت یک پادشاه است. آزاده حیدرپور با اشاره به اینکه از مهمترین ویژگیهای سکههای ساسانی، تاریخ ضرب آنهاست افزود: در زمان ساسانیان با جلوس هر پادشاه بر تختِ سلطنت، مبدأ تاریخ پادشاهی او آغاز و با خاتمۀ سلطنت تاریخ پادشاهی او به پایان میرسید.
وی با بیان اینکه برخی اطلاعات ما درباره این دوره اشتباه بود که با بررسی این سکه ها اصلاح شد گفت: مثلاً در کتابهای تاریخی ذکر شدکه ملکه پوراندخت یک سال و چهار ماه بر ایران حکومت کرده است، درحالیکه سکهها نشان می دهد او سه سال فرمانروایی کرد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری افزود: این سکه ها به لحاظ تنوع ضرابخانهها و سال ضرب سکهها در آن حائز اهمیت است و بیشترین تعداد سکه به ترتیب به خسرو دوم، هرمز چهارم و خسرو اول تعلق دارد که برای هر سکه شناسنامه جداگانه ای صادر شد.
در سال ۱۳۹۸ تعدادی سکۀ ساسانی توسط نیروی انتظامی نهاوند از قاچاقچیان اشیای عتیقه کشف و ضبط و به موزۀ میراث همدان منتقل شد. این سکهها در مخزن موزۀ همدان نگهداری میشوند.