آخرین مهلت ثبت اطلاعات محصولات تولیدی باغی و جالیزی خوزستان در سامانه سماک (QR) تا پایان ۱۵ اسفندماه جاری تعیین شده است. .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان گفت:وزارت جهادکشاورزی به منظور اجرای قوانین و ضوابط اجرایی دولت الکترونیک، اقدام به راهاندازی "سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی" با عنوان سماک کرده است و این سامانه در حال حاضر خدمات الکترونیکی مختلفی را ارائه میکند.
ناجی شهیبزاده افزود: تا پایان شهریور ماه سال ۱۴۰۲ همه محصولات بارگذاری شده در فرآیند ارتقاء سلامت محصولات گیاهی، فقط در صورت داشتن کد شناسه (QR Code) سماک برای عرضه به بازارهای داخلی و خارجی مورد تایید سازمان حفظ نباتات خواهند بود و مجوز صادرات نیز تنها به محصولات دارای این کد اعطا خواهد شد.
مدیر حفط نباتات سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت: ضرورت دارد تولید کنندگان اطلاعات محصولاتی، چون خرما، کیوی، سیب درختی، انگور و محصولات گلخانهای، چون فلفل بادمجان خیار و گوجه فرنگی را تا ۱۵ اسفند ماه در سامانه سماک ثبت نام کنند.
شهیب زاده با اذعان به این که کاهش و پیشگیری از مخاطرات و آلودگیهای تهدید کننده سلامت در زنجیره تولید محصولات کشاورزی با منشاء گیاهی و در نتیجه ارتقاء شاخصهای سلامت با شناسهدار کردن این محصولات محقق میشود افزود: در این فرآیند مزارع و باغها از زمان کاشت و رشد زایشی تا زمان برداشت و عرضه به بازار تحت نظارتهای فنی گیاهپزشکی قرار میگیرد.
شهیب زاده همچنین از برگزاری دوره و کارگاههای آموزشی برای کشاورزان و نخلداران خوزستانی خبر داد و گفت: چندین دوره آموزشی توسط کارشناسان مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در شهرهای مختلف برای کشاورزان برگزار شده تا اهمیت و ضرورت ثبتنام در سامانه سماک توضیح داده شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اظهارکرد: در صورت ثبتنام نکردن به موقع در سامانه سماک، گواهی ارتقاء سلامت برای محصولات یاد شده صادر نمیشود و از اواخر شهریورماه سال ۱۴۰۲ از صادرات محصولات فاقد کد QR جلوگیری میشود.
استان خوزستان با ۱.۲میلیون هکتار اراضی زیرکشت و تولید سالانه ۱۷.۵میلیون تُن محصولات زراعی و باغی، شیلات، دام، مواد لبنی و عسل، معادل ۱۴درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور را تامین میکند و از این حیث در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.