نصب ۷۰ درصدی تجهیزات داخلی در پالایشگاه فاز ۱۴
معاون وزیر نفت و رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع (ایدرو) گفت: بیش از ۷۰ درصد از تجهیزات و ادوات نصب شده در پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی، در شرکتهای ایرانی تولید شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، آقای علی نبوی در گفتگوی زنده با برنامه میز اقتصاد شبکه خبر گفت: پیمانکاران ایرانی در کنسرسیومی متشکل از هشت شرکت ایرانی شامل صنایع فراساحل بندرعباس، شرکت ملی حفاری، ماشین سازی اراک، شرکت مپنا، شرکت پایندان و شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران عهده دار عملیات اجرایی این طرح بودند.
وی عملیات اجرایی این طرح را تجربهای موفق عنوان کرد و افزود: این تجارب راهگشای اجرای طرحهای دیگر و بازآماد دیگر پالایشگاههای کشور است.
رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با بیان اینکه تحریمها باعث اعتماد بیشتر به مهندسان داخلی و شرکتهای داخلی شد، گفت: این طرح مدتها متوقف بود و اکنون با بهره برداری این طرح به این خودباوری رسیدیم که میتوان طرحهای دیگر را نیز اجرا کرد.
آقای علی نبوی با اشاره به پیچیدگی تجهیزات صنعتی حوزه نفت و گاز به علت خورندگی و فشار بسیار زیاد افزود: بسیاری از این تجهیزات پیشرفته بومی سازی شد.
در ادامه مدیرعامل مپنا نیز در گفتگوی زنده با این برنامه گفت: گروه مپنا در این طرح و بیشتر طرحهای پارس جنوبی فعال و تامین کننده بخش عمدهای از تجهیزات و نیازهای این طرح ها بوده است.
آقای عباس علی آبادی مهمترین اقدام مپنا در این طرح را ساخت توربوکمپرسورها و تجهیزات کنترلی مورد نیاز عنوان کرد و افزود: هم اکنون در هر ایستگاه میدان پارس جنوبی چهار توربوکمپرسور فعال است.
وی ایران را بر حسب ارزیابی نشریات بین المللی جزء پنج کشور اول دنیا در ساخت توربین برشمرد و گفت: در کشورهای سازنده توربینهای کوچک نیز کشور ما جزء بهترین هاست و از سال ۲۰۱۵ تاکنون رتبه چهارم جهان را از آن خود کرده است.
مدیرعامل مپنا افزود: ساخت مجموعه اس آی تو در واحد تولید گوگرد و اجرای سیستم میتلینگ نیز جزء موفقیتهای این گروه بوده است.
در ادامه مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با حضور در برنامه میز اقتصاد، افتتاح این ابرطرح را نتیجه اعتماد به پیمانکاران و شرکتهای داخلی دانست و گفت: در این طرح ۱۳ میلیون مترمکعب عملیات خاک برداری، ۳۶۰ هزار مترمکعب بتن ریزی، نصب ۱۲۰ هزار تن سازه فلزی، ۶ هزار کیلومتر برق کشی و ۸/۲ میلیون اینچ لوله کشی صورت گرفته است.
آقای محمدحسین متجلی افزود: حفر ۳۵ حلقه چاه درون میدانی در پارس جنوبی به منظور تثبیت تولید احداث تأسیسات فشار افزایی، ساخت کمپرسهای جدید و توسعه دیگر میدانهای گازی مانند فرزاد، پارس شمالی، بلال و کیش، احداث خط انتقال گاز از میدان کیش به پالایشگاه ۶ و ۷ عسلویه از برنامههای پیش روی این شرکت است.
در ادامه آقای مصطفی نخعی عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز در این برنامه ناترازی گاز را مشکل هرساله کشور عنوان کرد و گفت: باید کوشید که با فعال کردن تمامی ظرفیتها از جمله برداشت بیشتر گاز از میدان پارس جنوبی این مشکل را حل کرد.