مدیرکل بهزیستی استان کم شنوایی و ناشنوایی را چهارمین معلولیت شایع در خراسان جنوبی دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، مدیرکل بهزیستی استان در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما گفت: ۳ هزار و ۳۲۱
شرفی با بیان اینکه صد در صد موالید استان در ۱۱ ماهه امسال تحت پوشش برنامه غربالگری شنوایی نوزادان قرار گرفتند افزود: از ابتدای سال بیش از ۱۴ هزار نوزاد در بدو تولد تحت پوشش برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله زود هنگام شنوایی نوزادان در استان قرار گرفتند.
وی گفت: از این تعداد ۲۲۹ کودک به مرحله تشخیص رسیدند که پس از ارزیابی تشخیصی ۷۴ کودک مبتلا به کم شنوایی خفیف تا عمیق شناسایی و برای مداخلات توانبخشی و دارویی معرفی شدند.
مدیرکل بهزیستی استان گفت: از مجموع ۷۴ کودک کم شنوای شناسایی شده، ۲۲ کودک نیازمند سمعک و از این مجموع ۹ کودک نیازمند کاشت بوده ا ند که از ۲۲ کودک نیازمند سمعک، ۱۱ کودک سمعک دولتی توسط اداره کل بهزیستی استان دریافت کرده و ۱۱ کودک سمعک غیردولتی دریافت کرده اند و ۹ کودک نیازمند کاشت حلزون به معاونت درمان علوم پزشکی جهت پیگیری کاشت معرفی شده اند.
شرفی افزود: هم اکنون خراسان جنوبی، دارای ۱۷ دستگاه غربالگری شنوایی مجهز و پیشرفته است و همچنین ۲۱ مرکز غربالگری شنوایی نوزادان در استان، در حال ارائه خدمت به مردم است.
وی گفت: این طرح غربالگری در سالجاری در شهرستانهای بیرجند- قاین- طبس- بشرویه- فردوس – سرایان بصورت ثابت در طول سال در مراکز غربالگری دائمی شنوایی و در نیمه دوم سال در کودکستانها در حال انجام است.
مدیرکل بهزیستی استان افزود:همچنین بدلیل کمبود شنوایی شناس در استان در نیمه دوم سالجاری در شهرستانهای سربیشه- خوسف و درمیان بصورت سیار کودکان تحت پوشش قرار گرفته اند.
شرفی با بیان اینکه بی علامتی شایعترین علامت افت شنوایی در بدو تولد است و بهترین زمان طلایی جهت تشخیص تا ۳ ماهگی و درمان کم شنوایی تا ۶ ماهگی است گفت: با توجه به اهمیت موضوع از خانوادهها میخواهیم در بدو تولد از غربالگری شنوایی نوزادان خود مطمئن شوند.
وی با اشاره به اینکه ۱۲ اسفندماه مصادف با سوم مارس روز جهانی شنوایی است افزود: شعار امسال روز جهانی شنوایی " مراقبت از گوش و شنوایی برای همه! بیایید آن را به واقعیت تبدیل کنیم" است.