عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: امیدواریم که قانون انتخابات به گونهای به نگارش درآید تا مشکلات موجود را رفع کند و وضعیتهای جدیدی به وجود بیاورد که رضایت مردم را به دنبال داشته باشد.
دکتر پروین اضافه کرد: شکستخوردگان در انتخاباتها میتوانند در قالب اپوزیسیون یا طرح ادعای تقلب، کشور را سالها دچار تلاطم کنند. از این رو اندیشمندان عنوان میکنند که نظام انتخاباتی نیاز به پوستاندازی دارد و دموکراسی سنتی دیگر پاسخگو نیست.
وی بیان داشت: یکی از آخرین انتخاباتی که در جهان برگزار شد، انتخابات تونس بود. میزان شرکتکنندگان در این انتخابات ۹ درصد بود. در یک انتخابات دیگر که در ژاپن برگزار شد، ۱۱ درصد واجدان شرایط مشارکت کردند. اما غربیها نیامدند بگویند که مشروعیت این نظامها زیرسوال است. حتی اروپاییها همان روزی که نتایج انتخابات تونس اعلام شد، به آنها کمک کردند.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت:، اما در مقابل درباره انتخابات مجلس یازدهم که ۴۷ درصد مردم مشارکت کردند میگویند مجلس حداقلی؛ آن وقت انتخاباتهای خودشان با میزان مشارکت کمتری برگزار میشود.
وی اظهار داشت: ما بر اساس وظیفه دینی و قانونی از رای مردم پاسداری میکنیم و یکی از دلایل مشارکت مردم در انتخابات، اعتماد به مجریان است.
دکتر پروین درباره اغتشاشات اخیر گفت: بعد از چهار ماه جنگ ترکیبی و رسانهای، مردم با شکوه در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور پیدا کردند. امیدواریم که قانون انتخابات به گونهای به نگارش درآید تا مشکلات موجود را رفع کند و وضعیتهای جدیدی به وجود بیاورد که رضایت مردم را به دنبال داشته باشد.
وی با اشاره به سیاستهای کلی انتخابات و تحولی که لازم است در نظام انتخاباتی به وجود بیاید، عنوان کرد: در این رابطه پارامترهایی همچون دولت الکترونیک وجود دارد که اینها وضعیت حکمرانی جدید هستند. زیرساختهای حقوقی و نظارتی جدیدی نیز باید برای تحول به وجود آورد. فرآیند سیاستگذاری نیز مقدم بر ایجاد زیرساختهاست که باید اصلاح شود.
ضرورت نظارت بر انتخابات
دکتر پروین با تاکید بر ضرورت نظارت بر انتخابات عنوان کرد: هر مجموعهای برای رسیدن به غایت خودش باید بر مبنای یک برنامه جامع عمل بکند. این برنامه جامع بدون نظارت میسر نخواهد شد. نظارت یکی از اصول بنیادین هر جامعه غایتگراست.
وی افزود: آزادی رقابت در انتخابات فی نفسه مطلوب است، اما میل به قدرت ممکن است جامعه را دچار مشکل کند. اگر نظارت نباشد، آرای مردم ممکن است دچار اخلال شود و ذائقههای مردم را به جهتهایی سوق بدهد. برای دوری از مفاسد باید نظارت را تقویت کرد. نظارت هم باید به دستان کسانی باشد که علاقهای به نفع شخص خودشان نداشته باشند.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان در ۴۴ سال گذشته تلاش کرده در این مسیر گام بردارد.
وی با اشاره به اصل ششم قانون اساسی عنوان کرد: تاکید نظام جمهوری اسلامی بر حضور مردم پای صندوقهای رای است. فلسفه نظارت نیز برای سالم برگزار کردن انتخابات و جلوگیری از تخلفات و خطاهاست. مرجع نظارتی که طبق قانون اساسی شورای نگهبان است از آرای مردم صیانت میکند.
دکتر پروین ابراز امیدواری کرد که طرح اصلاح قانون انتخابات که به صحن علنی مجلس رسیده هرچه زودتر به سرانجام برسد و ایرادات قانون فعلی را به حداقل برساند تا آن کسانی که شرایط دارند در معرض انتخاب مردم قرار بگیرند.