رئیس هیئت مدیره کانون وکلای آذربایجان غربی گفت : تصویب طرح تسهیل وکالت در مجلس شورای اسلامی کانون های وکلا را با یک چالش جدی مواجه کرده است.
آقای علیزاده افزود : اجرای این طرح که برای حرفه وکالت تنها نیاز به پروانه با میانگین نمرات پایین باشد و همچنین افزایش سهمیه ها نه تنها باعث اشتغالزایی نخواهد شد بلکه کیفیت و سطح علمی وکلا را به پایین ترین حد تنزل خواهد داد و باعث بروز مشکل در دادرسی و افزایش جرایم خواهد شد.
وی تنزل جایگاه کانونهای وکلا به گروه های کسب و کاررا از نتایج طرح تسهل دانست و تصریح کرد : اصلاح این آیین نامه و برگشت اعتبار و جایگاه کانون های وکالت و پرهیز از دخالت در امور آنها مهمترین مطالبه وکلا در روز وکیل مدافع است.
نایب رئیس کانون وکلای آذربایجان غربی نیز در این نشست عنوان کرد: کانون های وکلا باید یک ساز و کار رسانهای هدفمند و واحد داشته باشند و چالشهای موجود در این مجموعه میتواند با همراهی رسانه ها برطرف شود.
زانیار مینایی ادامه داد: طرح تسهیل کسب وکار مجوزهای تقابل قرار دادن مدیران نهاد وکالت با داوطلبان کار آموزی وکالت و هم چنین موجب رعایت نکردن استاندارد های کیفی در دانشگاه ها و در ادامه تولید انبوه فارغ التحصیلان وکالت به بهانه ایجاد اشتغال در جامعه سبب شده تا شاهد فارغالتحصیلان بیکار و تبدیل آنان به وکلای بیکار باشیم که مورد اعتراض تمامی هیئت مدیره های کانون وکلا قرار گرفته است و بحران اشتغال را در پی دارد.
وی افزود: کانون وکلا یک نهاد قانونی مدنی ، خودساخته و خود انتطام است و هرگونه دخالت در آن موجب تتزل جایگاه وکالت در جامعه خواهد شد و بجای پرورش نیروهای حاذق در حوزه وکالت از این پس با جمع انبوهی وکیل آموزش ندیده و نا آشنا به وظایف و مسئولیت خود مواجه خواهیم بود