معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: علت افزایش ناگهانی آمار کرونا در روز چهارشنبه، تاخیر برخی دانشگاههای علوم پزشکی در اعلام آمار روزهای گذشته بوده است.
دکتر بابک عشرتی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه امروز حدود ۲۴ دانشگاه علوم پزشکی از سراسر کشور آمارهای کرونا را ارائه کرده اند در حالیکه برای نمونه در روز گذشته تنها آمارهای ۱۲ دانشگاه ارائه شده بود، افزود: علت افزایش ناگهانی آمار در روز چهارشنبه، جمع شدن آمارهای چند روز گذشته است و تعداد بیماران شناسایی شده، موارد بستری و موارد فوت شده در روز چهارشنبه به ترتیب ۹۹۷، ۴۲۲ و ۱۳ نفر بود که در مقایسه با ۶ روز پیش از آن افزایش بیش از ۱۰ برابری را نشان میداد.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: این افزایش ناگهانی، افزایشی حقیقی نیست و شاهد افزایش شدید شیب ابتلا در کشور نیستیم.
دکتر بابک عشرتی افزود: در مقایسه با یک ماه پیش، در این سه هفته شاهد افزایش موارد ابتلا و بستری بوده ایم، اما این افزایش در حد افزایشهای مرداد امسال یا بهمن سال گذشته نیست.
دکتر بابک عشرتی در پاسخ به این پرسش که در این شرایط چه باید کرد گفت: اولین مساله این است که افرادی که علامت دارند تا ۱۰ روز پس از شروع علایم و یا ۵ روز پس از رفع علائم از حاضر شدن در اجتماع خودداری کنند و در خانه بمانند. این به جلوگیری از انتقال بیماری بسیار کمک میکند.
وی افزود: مساله دیگر زدن ماسک است که در پیشگیری بسیار اهمیت دارد به ویژه در فضاهای سربسته که ازدحام زیاد است و تهویه خوبی ندارد. زدن دوز یادآور واکسن در افرادی که بیماری زمینهای دارند و سالمندان نیز اهمیت دارد.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: برای بیمارانی که علایم عادی بیماری مانند علایم سرماخوردگی و سوزش گلو دارند و از علائم شدید مانند تب زیاد، سرفه زیاد یا تنگی نفس رنج نمیبرند، صرف ماندن در خانه و استراحت و استفاده از داروهای مسکن و مایعات کافی است و استفاده غیر ضروری از آنتی بیوتیکها برای آنها توصیه نمیشود.
وی افزود: استفاده از آنتی بیوتیکها برای پیشگیری از عفونت آتی نه تنها کمکی نمیکند بلکه میتواند آسیب نیز در پی داشته باشد.