بهبود کیفیت تغذیهای نان در ارتقای سلامت جامعه از اهمیت زیادی برخوردار است.
دکتر سارا هدایتی،اافزود:در دستورالعملهای تغذیهای توصیه میشود دست کم نیمی از غلات مصرفی رژیم غذایی روزانه افراد از غلات کامل باشد؛ یعنی پوسته و جوانه آنها حذف نشده باشد.
دکتر هدایتی ادامه داد:نان کامل به دلیل وجود پوسته و جوانه، منبع غنی فیبر، ویتامین E، ویتامینهای گروه B، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدانی است. نان کامل در ایجاد سیری و کاهش اشتها، کاهش کلسترول، کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی و سکتههای قلبی و پیش گیری و درمان سرطانها موثر است؛ بنابراین تولید نان کامل گام موثری در بهبود کیفیت تغذیهای افراد جامعه و ارتقای سلامتی محسوب میشود.
وی گفت: در تولید نان کامل مشکلات و چالشهای گوناگونی وجود دارد که مانع از تولید آن در سطح وسیع شده بود. از جمله این مشکلات میتوان به وجود اسید فیتیک در سبوس، طعم نامطلوب، رنگ تیره، حجم کم و بافت سفت نان کامل، کندی فرایند تولید نان، نیاز به نیروی کار ماهر و هزینه بالای تولید، ماندگاری کمتر نانهای کامل و نبود آگاهی جامعه از خواص نان کامل اشاره کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ی شیراز گفت:امسال به همت اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حمایت اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان فارس و استانداری فارس، طرح تولید نام کامل در شهر شیراز آغاز شد.
او اظهار داشت:برای این منظور اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، در گام نخست به بازدید از خط تولید آرد کامل و رفع نواقص موجود در فرآیند تولید آرد پرداختند و در مرحله بعد با همکاری اتحادیههای نانوایان، بازدیدهای متعددی از نانواییها انجام شد.
دکتر هدایتی گفت:پس از بررسیهای لازم، نانواییهای حائز شرایط کامل، انتخاب شده و برای بهینه سازی فرمولاسیون، روش تولید خمیر و پخت نان آموزش داده شد.
به گفته ایت کارشناس تغذیه :طرح تولید نان کامل از شانزدهم بهمن، در ۱۷ نانوایی سطح شهر شیراز آغاز شده و با توجه به استقبال گسترده مردم، به زودی تعداد نانواییهای عرضه کننده افزایش مییابد که امیدواریم این اقدام، ارتقای سلامت عمومی و کاهش آمار بیماریهای مزمن در جامعه را به همراه داشته باشد.