معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی از اجرای طرح جامع مدیریت کنترل سرما در باغات استان یزد با همکاری مشترک جهادکشاورزی، دانشگاه یزد و دانشبنیانها خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، حاجیحسینی افزود: این طرح با استفاده از تصاویر ماهوارهای و GIS، مناطق مستعد سرما را شناسایی میکند که این امر در راستای جلوگیری از سرمازدگی بسیار موثر است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی از اقداماتی که در راستای جلوگیری از سرمازدگی باغات استان در دست انجام است گفت:ساخت و طراحی وسایل گرمایشی و هیترهایی با راندمان بسیار بالا در نظر گرفته شده که این وسایل گرمایشی در سال آینده به صورت پایلوت با حمایت مدیریت بحران و شرکت فرآوردههای نفتی استان وارد باغات خواهد شد.
حاجی حسینی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی مستقیما تحت تاثیر عوامل محیطی همچون دما و آب و هواست، گفت: بخش زیادی از استان یزد در منطقه نیمه گرمسیری و بخش دیگری از آن در مناطق معتدله و سردسیر واقع شده و با توجه به شرایط کویری و تغییرات شدید آب و هوای استان، غالباً در دو فصل پاییز و بهار به دلیل سرمای زودرس و دیررس شاهد سرمازدگی مزارع و باغات هستیم.
وی از ایجاد کارگروههای مختلفی توسط جهادکشاورزی استان در راستای جلوگیری از سرمازدگی خبر داد و با اشاره به اقداماتی مانند طراحی سامانه دهک و انجام اقدامات پیشبینی، پایش و هشدار به کشاورزان در این رابطه، اظهار کرد: در همین راستا از ۱۵ اسفند، اطلاعات ارسالی از سازمان هواشناسی در گروههای مختلفی که متشکل از ۱۵ هزار کشاورز استان است، اطلاع رسانی شده و به کشاورزان علاوه بر هشدار، آموزشهای لازم جهت مقابله در برابر سرمازدگی ارائه میشود.
حاجیحسینی عمدهی خسارت سرمازدگی سالهای گذشته در استان را ناشی از سرماهای دیررس بهاره ذکر کرد و گفت: درختان در زمان گلدهی کمترین مقاومت را در برابر سرما دارند لذا سرمازدگی باغات در استان عمدتاً در زمان گلدهی درختان اتفاق میافتد که بیشترین این خسارت در سال جاری مربوط به محصولاتی همچون بادام، زردآلو و پسته و انار بوده است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: تنها طی یک سال گذشته در دو بازه زمانی ۲۷ اسفند ماه ۱۴۰۰ و هشتم تا دوازدهم فروردین ماه سال ۱۴۰۱، استان یزد بالغ بر ۵۲۰۰ میلیارد تومان خسارت را از ناحیه سرمازدگی به بخش کشاورزی متحمل شد.