معاون بهبود تولیدات گیاهی چهارمحال و بختیاری: نتیجه نمونه برداریهای انجام شده از سال ۱۳۹۹ تاکنون نشان میدهد میزان غلظت نیترات باقیمانده در سیب زمینی تولیدی در استان کمتر از حد استاندارد است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری،سیروس بیک بکان گفت: از سال ۹۹ تا کنون ۴۱ مورد نمونه برداری از سیب زمینی تولیدی از استان انجام گرفته شد که بر اساس آن غلظت باقیمانده نیترات در این محصول بر اساس روش استاندارد بین المللی iso ۶۶۳۵ آنالیز شد و نتایج نشان داده که غلظت نیترات در ۱۰۰ درصد نمونههای دریافتی پایینتر از حد مجاز استاندارد ملی ایران است.
وی افزود: این استان همواره در تولید محصولات سالم پیشتاز بوده است به صورتی که در نمونه گیریهای کشوری از هزار و ۶۸۸ نمونه شامل ۷۹۱ نمونه سیب زمینی، ۳۹۷ نمونه پیاز، ۳۲۱ خیار و ۱۷۹ نمونه هندوانه انجام گرفت که بر اساس آن میزان غلظت نیترات در این محصولات رصد شد و نتایج نشان داده که غلظت نیترات در ۱۰۰ درصد نمونههای دریافتی محصول سیب زمینی استان پایینتر از حد مجاز استاندارد ملی ایران است.
بیک بکان گفت: تمامی اراضی زیر کشت سیب زمینی مجهز به سیستمهای آبیاری نوین است و در سالجاری چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از راضی استان زیر کشت سیبزمینی رفت.
نیترات در گیاهان به طور طبیعی در ساقه، و برگ ذخیره میشود و در صورتی که کود نیترات در زمان مناسب استفاده شود نیترات بیش از حد استاندارد در غده گیاه تجمع پیدا نمیکند و عواملی مانند محیط، دوره نوری، حرارت، شدت نور، مقدار آب محیط و مقدار آب محیط، مقدار و نوع کود مصرفی بر میزان تجمع نیترات در گیاهان اثرگذار است.