منابع آبی مشگین شهر پاسخگوی کشت محصولات آببر نیست و شورای حفاظت منابع آب شهرستان باید برای جلوگیری از کشت محصولاتی مانند برنج اقدامات لازم را انجام دهد.
ارسلان فرجی همچنین از کاهش ۲۷ میلیون متر مکعبی ذخیره آب در سد سبلان مشگینشهر خبر داد و گفت: میزان حجم ذخیره آب سد سبلان به دلیل نبود بارندگی از ۹۴ میلیون متر مکعب به ۲۷ میلیون متر مکعب رسیده و ضروری است کشاورزان منطقه از مصرف بیرویه آب خودداری کنند.
مدیر امور منابع آب شهرستان مشگینشهر دلیل اصلی کاهش آب سد سبلان را نبود بارندگی و استفاده بیرویه کشاورزان از آب سد سبلان اعلام کرد و گفت: با در نظر گرفتن آب مورد نیاز شبکه سبلان در صورت نبود بارندگی شرایط دشواری در پیش خواهد بود.
فرجی اظهار کرد: امسال در فصل آبیاری با وجود کمبود منابع آب، نزدیک به ۱۱ میلیون متر مکعب آب از سد سبلان در سه مرحله برای تراس رودخانه رهاسازی شده است.
مدیر امور منابع آب شهرستان مشگینشهر با اشاره به اقدامات انجام شده برای تامین آب شرب و کشاورزی مشگینشهر اظهار کرد: برای اجرای کامل طرح شبکه آبیاری سبلان تاکنون یک هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال هزینه شده است و پیشبینی شده این طرح در سال آینده بطور کامل به بهره برداری برسد.
فرجی از پیشرفت ۹۵ درصدی فاز نخست پایاب سد سبلان خبر داد و افزود: پایاب سد سبلان در ۲ ناحیه عمرانی (شمالی و جنوبی) با هدف زیرپوشش قرار دادن اراضی کشاورزی منطقه رضی و مشگینشهر در دست اجرا است که ناحیه عمرانی جنوبی ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار و ناحیه شمالی هم ۲ هزار هکتار از اراضی مشگینشهر را به شبکه آبیاری مدرن مجهز میکند.
این مقام مسئول افزود: علاوه بر این پیگیر هستیم ۶۰۰ میلیارد ریال برای اجرای ناحیه جنوبی پایاب سد از طریق بانک توسعه تعاون اختصاص داده شود.
فرجی درباره عملیات اجرایی ناحیه شمالی پایاب سبلان افزود: برای اجرای ناحیه شمالی پایاب سد سبلان هم یک هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال با مشارکت بانک ملی اختصاص خواهد یافت.
مدیر امور منابع اب شهرستان مشگین شهر در عین حال گفت: کل اعتبارات مصوب برای این طرح در سال جاری ۱۲۰ میلیارد ریال بوده است که تاکنون ۵۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافته است.
فرجی با بیان اینکه توسعه و تکمیل شبکه پایاب سد سبلان میتواند بخشی از مشکلات کشاورزان و باغداران مشگینشهر را برطرف کند، گفت: توسعه شبکه پایاب به تنهایی گره گشای مشکلات نخواهد بود و دستاندرکاران بخش آب، کشاورزی و کاربران باید به طور دائم در جستجوی راهکارهای نوین استفاده بهینه از منابع محدود آبی باشند.