رییس کانون وکلای دادگستری استان قزوین از تشکیل ۸۲۵ فقره پرونده وکالت معاضدتی و تسخیری در یازده ماهه امسال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، محمد مهدی نحوی، رییس کانون وکلای دادگستری استان قزوین از تشکیل ۸۲۵
نحوی افزود: وکالت معاضدتی وکالتی است که از طرف کانون وکلای دادگستری یا مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه قضائیه برای امور حقوقی با تو. جه به مقررات فصل دوم آیین نامه قانون وکالت مصوب ۱۹/۳/۱۳۱۶ به وکلا ارجاع میشود و وکالت تسخیری نیز وکالتی است که از طرف دادگاه در امور کیفری برای دفاع از متهم به وکلا ارجاع میشود.
وی اضافه کرد: بر اساس قانون اساسی کشورمان همه شهروندان حق داشتن وکیل در دادگاهها را دارند و هیچ فردی نباید به دلیل عدم توانایی مالی از حق داشتن وکیل محروم شود و در همین راستا وکالت معاضدتی و تسخیری در نظر گرفته شده است.
نحوی همچنین با تشریح برنامههای هفته وکیل اظهار کرد: هفتم اسفند ماه برای ما نماد روزی است که وکلای دادگستری توانستند به استقلال دست پیدا کنند و تصویب لایحه کانون وکلا یکی از مهمترین دستاوردهای این بخش است.
وی با بیان اینکه نقش وکیل در فرآیند دادرسی مهم است، اظهار کرد: حضور وکیل مستقل در جریان دادرسی در تسریع زمان رسیدگی، احقاق حق مردم و جلب رضایت عمومی مؤثر است.
نحوی تصریح کرد: اصل ۳۵ قانون اساسی که بر تعیین وکیل برای طرفین دعوا در محاکم قضایی تاکید دارد در فصل حقوق ملت تعریف شده و این خود نشان دهنده نقش وکلا در تأمین حقوق جامعه است.
وی با بیان اینکه وکیل و کانون وکلا حسب قانون وظایفی دارد، اضافه کرد: مهمترین جمله شاخصهای توسعه قضایی هر کشور، تحقق دادرسی عادلانه و منصفانه است که از جمله ارکان این دادرسی استقلال وکیل و استقلال کانون وکلاست.
به گفته این مسوول، آگاهی مردم از حقوقشان باعث کاهش حجم پروندهها در دستگاه قضایی خواهد شد و به کارگیری خدمات و مشاورههای حقوقی باید به یک باور عمومی تبدیل شود.
وی با بیان اینکه بخش عمده تاکید کانونهای وکلا بر حفظ استقلال برای تامین و رعایت حقوق ملت و جلوگیری از عوامل تهدید کننده این حقوق است، خاطر نشان کرد: مسائل صنفی در این موضوع کمترین اثر را دارد.
نحوی همچنین با اشاره به مسوولیت اجتماعی کانونهای وکلا، تاکید کرد: وکالت قبل از آنکه یک شغل و حرفه باشد، یک مسوولیت اجتماعی و جایگاهی برای احقاق حق و اجرای عدالت است و اگر به دنبال کاهش پروندههای دادگستری هستیم باید از، ظرفیت وکلا استفاده شود.
یک هزار و ۱۵۸ وکیل و کاراموز در استان قزوین مشغول فعالیت هستند
رییس کانون وکلای دادگستری استان قزوین در ادامه گفت: در حال حاضر یک هزار و ۱۵۸ وکیل و کارآموز در استان مشغول فعالیت هستند که از این تعداد ۸۹۶ نفر وکیل هستند.
وی همچنین با اشاره به تصویب ماده ۶ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و انتقاد از آن، افزود: این قانون به حقوق و رشته وکالت آسیب میزند و در آینده با سیل وکیلهای بیکار و فاقد مهارت به جامعه مواجه میشویم.
نحوی با بیان اینکه طرح "تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار" موجب اشتغال نخواهد شد، ادامه داد: تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار برای فعالیت کانون به منظور پرورش نیروهای متخصص مشکل ایجاد خواهد کرد.
وی یاد آور شد: براساس این قانون شرکتهای خصوصی میتوانند از نماینده حقوقی به جای وکیل استفاده کنند بدین معنی که هر کسی که لیسانس حقوق دارد را میتوانند به عنوان وکیل به محاکم معرفی کنند.