با اتصال سفینه فضایی جدید روسی «ام. اس.۲۳» به ایستگاه فضایی بینالمللی، عملیات نجات فضانوردان گرفتار در کپسول فضایی «ام. اس.۲۲» با موفقیت انجام شد.
یوری باریسوف گفت: بامداد روز ۲۶ فوریه به وقت مسکو، فضاپیمای بدون سرنشین سایوز «ام. اس۲۳» به طور خودکار به ماژول تحقیقاتی پویسک روسیه در ایستگاه فضایی بینالمللی متصل شد و عملیات جابجایی دو فضانورد روسی و یک فضانورد آمریکایی پس از چند ساعت با موفقیت به پایان رسید.
رئیس سازمان فضایی روسیه گفت: این یکصد و نودمین اتصال و الحاق موفقی است که توسط فضاپیمای خانواده سایوز انجام میشود.
باریسوف افزود: هدف اصلی ما از پرتاپ این فضاپیمای جدید، اطمینان از بازگشت ایمن فضانوردان است.
رئیس روسکاسموس به مدت اقامت ۳۷۰ روزه فضانوردان روسی و آمریکایی اشاره کرد و گفت: این یک رکورد تازه برای سازمان فضایی روسیه است.
در پی نشت سامانه تنظیم دما و افزایش دمای داخلی در فضاپیمای سایوز ام. اس.۲۲ که جان فضانوردان روسی و آمریکایی را به خطر انداخته بود، سازمان فضایی روسیه موسوم به «روسکاسموس» برای نجات سه فضانورد روسی و آمریکایی گرفتار در سفینه سایوز «ام. اس.۲۲»، سفینه جدیدی بهنام «ام. اس.۲۳» را به فضا پرتاپ کرد و این سفینه امروز یکشنبه به ایستگاه فضایی بینالمللی متصل شد.
پیشتر آندری والنتسف، کارشناس ارشد سازمان فضایی روسیه نیز گفته بود: این فضاپیمای بدون سرنشین بیش از ۴۲۹ کیلوگرم وزن دارد و لوازم موردنیاز برای فضانوردان و تجهیزات جدید را با خود حمل میکند.
تجهیزات کنترل و معاینه پزشکی، دستگاههای نظارت بر خلوص جو، اطمینان از ترکیب گاز، تامین آب و تجهیزات برای آزمایشهای علمی، تجهیزات جایگزین برای سیستمهای بخش روسی ایستگاه، وسایل فرود، نگهداری و تعمیر، پشتیبانی خدمه، جلوگیری از اثرات نامطلوب بی وزنی، تامین نیازمندیهای بهداشتی و تجهیزات حفاظت از فضانوردان در برابر اثرات مضر، شامل لباس و ظروف با جیره غذایی، از جمله تجهیزاتی بود که با فضاپیمای ام. اس۲۳ ارسال شد.
با اتصال موفق سفینه جدید به ایستگاه فضایی، ماموریت سه فضانورد روسی و آمریکایی تا پائیز سال ۲۰۲۳ میلادی ادامه خواهد یافت و این فضانوردان با سفینه سایوز ام. اس.۲۳ به زمین بازخواهند گشت.