مدیرکل نظارت بر امور دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو گفت: ترکیبی از استامینوفن و بالکوفن در فهرست دارویی کشور وجود ندارد.
دکتر مهدی پیرصالحی در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر با اشاره انتشار پیامکی درباره مرگ آور بودن مصرف این داروها افزود: همچنین در فهرست دارویی کشور؛ دارویی به نام دگلوفین نیز نداریم.
وی گفت: این داروها در صورتی که وجود داشته باشند، مسمومیت کشنده ایجاد نمی کنند.
پیرصالحی افزود: ورود قاچاق این دارو ها را نیز پیگیری کردیم که در این خصوص نیز به نتیجه ای نرسیدیم.
وی گفت: براساس استعلام از پزشکی قانونی نیز، موردی از مسمومیت و یا مرگ بر اثر مصرف این دارو در هفته های اخیر، گزارش نشده است.
پیرصالحی افزود: به اعتقاد بنده ،انتشار این گونه پیامک ها نمونه بارز تشویش اذهان عمومی است و از نیروهای انتظامی و قضایی می خواهیم موضوع را پیگیری کنند.
وی گفت: به مردم اطمینان می دهیم، که مصرف داروهای مورد تائید وزارت بهداشت، عوارضی برای آنها ندارد.
پیرصالحی افزود: از مردم می خواهیم که به این پیامک ها توجه نکنند و پیام های رسمی در باره دارو نیز از طریق ارگان های ذیربط و سازمان غذا و دارو اطلاع رسانی می شود.
دستگیری عامل ارسال پیامک کذب استامینوفن مرگ آور
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، از دستگیری عامل ارسال پیامک کذب استامینوفن مرگ آور، در یکی از استان های کشور خبر داد.
دکتر عباس زارع نژاد در این باره گفت: یکی از عوامل ارسال پیامک کذب داروی مرگ آور مشابه استامینوفن، در یکی از استان های کشور دستگیر شده است که جزییات این شناسایی و دستگیری را به زودی مراجع ذی ربط اطلاع رسانی خواهند کرد.
این در حالی است که از دیروز پیامک های مشکوکی برای هموطنان ارسال می شد درخصوص این که دارویی مشابه استامینوفن وجود دارد که مرگ آور است.
در همین حال وزارت بهداشت در اطلاعیه ای اعلام کرد: هیچ دارویی مشابه استامینوفن که مصرف آن خطرناک باشد در کشور وجود ندارد و شایعاتی که اخیراً با ارسال گسترده پیامکهایی به هموطنان مبنی بر به کما رفتن و مرگآور بودن این دارو منتشر شده است از اساس تکذیب میشود.
در ادامه این اطلاعیه از هموطنان خواسته شده است هرگونه اطلاعات در زمینه محصولات دارویی و غذایی را از طریق رسانههای جمعی یا سازمانهای ذی صلاح کسب کنند و به شایعات این چنینی توجه نکنند.
دکتر رسول دیناروند رییس سازمان غذا و دارو نیز در این باره گفته است: در این پیامک ها نام های مختلفی به عنوان داروهای مشابه استامینوفن همچون "دگلوفین" عنوان شده است که چنین دارویی در کشور وجود ندارد.
وی با تاکید بر دروغ بودن چنین اخباری، تصریح کرد: داروی استامینوفن با نام های تجاری مختلفی در داروخانه های کشور وجود دارد، که هیچ کدام از آنها مشکلی ندارد و مورد تایید وزارت بهداشت است.