پیاز به عنوان یک طعم دهنده در اکثر غذاها استفاده میشود و عطر و طعم خوبی به غذا میدهد، اما استفاده نوعی از پیازها توصیه نمیشود.
بعضی از آنها سفت و بعضی نرم هستند. پیازهای سفید معمولاً طرفدار بیشتری نسبت به انواعِ دیگر پیازها دارند. در این قسمت قصد داریم به شما توضیح دهیم که چه پیازهایی را نباید استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: کاربرد مختلف انواع پیاز در آشپزی
مراقب کپکها باشید
معمولا کپکها خودشان را روی سطح پیاز نشان میدهند و شبیه به لکههای سیاه هستند که خیلیها آنها را با آلودگی مانند گِل اشتباه میگیرند، اما اینها در واقع کپکهایی هستند که روی سطح پیاز رشد کرده اند. اگر پیاز ضربه ببیند و به درستی از آن نگهداری نشود، در چنین حالتی اگر وسط پیاز را هم باز کنید، متوجه وجود این کپکها میشوید.
زمانی که پیاز سبز میشود و دوباره ریشه میزند، نشان دهنده این است که مدت زمان زیادی گذشته و از آن استفاده نکرده اید. این پیاز برای مصرف، خطر خاصی ایجاد نمیکند، اما بدلیل این که کهنه شده، ممکن است طعم و بوی خوبی نداشته باشد.
قسمتهای نرم بعد از ضربه خوردن
گاهی اوقات پیاز از دست تان میافتد و قسمتهایی از آن له و نرم میشود و آسیب میبیند. در چنین حالتی باید قسمت نرم را جدا کنید یا به طور کل آن پیاز را کنار بگذارید، زیرا خاصیتش خیلی زیاد نخواهد بود و طعم خوبی هم نخواهد داشت.
گاهی اوقات بیرونِ پیاز خیلی تمیز و شفاف است، اما داخل آن خراب میباشد. در چنین حالتی فقط باید پیاز را بو کنید. اگر داخل آن خراب باشد، بویی شبیه به بوی فاسد شدن و خرابی خواهد داشت؛ البته سالمترین پیاز هم بوی خوشایندی ندارد، اما بوی خرابی و فاسد؛ نشان دهنده این است که داخل پیاز اوضاع خوب نیست.