محققان می گویند: کاهش بیش از حد نمک برای مبتلایان به نارسایی قلبی عوارض نامناسبی به دنبال دارد
به گزارش پایگاه خبری هلث دی، در این متاآنالیز (تحلیل آماری که نتایج چند مطالعه علمی را با هم ترکیب میکند. نتایج این روش از معتبرترین روشهای تحقیق در حوزه پزشکی مبتنی بر شواهد است) شامل ۹ کارآزمایی که بین سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۲۲ میلادی صورت گرفته است، سطوح مختلف سدیم در سه هزار و ۵۰۰ فرد مبتلا به نارسایی قلبی بررسی شد. این ارزیابی شامل دادههایی در مورد میزان مرگ و میر و بستری شدن در بیمارستان بود.
نتایج این مطالعه حاکی است افرادی که کمتر از ۲.۵ گرم نمک در روز مصرف میکنند، ۸۰ درصد بیشتر از افرادی که روزانه بیشتر از این میزان نمک مصرف میکنند، در معرض خطر مرگ قرار دارند. بر این اساس محققان معتقدند در حالی که هنوز هم قطع کردن نمک برای بیماران قلبی مفید است، اما اینکه چه مقدار نمک باید قطع شود، جای بحث دارد.
پزشکان در حال حاضر رژیم غذایی با مقدار کم سدیم را برای کاهش فشار خون و جلوگیری از تجمع مایعات و تورم توصیه میکنند که میتواند از علائم شایع نارسایی قلبی باشد. مشکل فشار خون زمانی ایجاد میشود که عضلات قلب آنقدر ضعیف یا سفت میشوند که دیگر نمیتوانند به طور کامل خون را در بدن پمپاژ کنند.
به طور کلی، این متاآنالیز جدید نشان میدهد که محدود کردن دریافت سدیم در رژیم غذایی کمتر از میزان توصیه شده استاندارد (حدود ۲.۳ گرم در روز) مزایای بیشتری به همراه ندارد و حتی ممکن است خطر مرگ را افزایش دهد.
دکتر آنیرو پالیچرلا، سرپرست گروه تحقیق و دستیار گروه پزشکی داخلی دانشکده پزشکی دانشگاه کریتون در اوماها، میگوید: یافتههای ما نشان میدهد که محدود کردن مصرف سدیم در رژیم غذایی به کمتر از حد توصیه شده معمول، در مدیریت و کنترل نارسایی قلبی اثر معکوس دارد.
وی میافزاید: محدود کردن مصرف سدیم هنوز راهی برای کمک به مدیریت نارسایی قلبی به شمار میرود، اما میزان این محدودیت مورد بحث است. این مطالعه نشان میدهد که به جای محدود کردن بیش از حد سدیم، باید بر ایجاد سطح ایمن مصرف سدیم تمرکز کرد.
پالیچرلا میگوید: در حالی که یک آمریکایی روزانه به طور متوسط حدود ۳.۴ گرم سدیم مصرف میکند، دستورالعملهای رژیم غذایی این کشور توصیه میکند که این مقدار را به ۲.۳ گرم در روز یا کمتر باید رساند. این مقدار کمی کمتر از یک قاشق چایخوری نمک خوراکی است.
به گفته نویسندگان این مطالعه، در این طرح، آزمایشهای بالینی از جمله استفاده از روشهای مختلف برای ردیابی میزان مصرف سدیم، به طور قابل توجهی متفاوت بود؛ برخی شرکتکنندگان مجبور بودند علاوه بر مصرف سدیم، مصرف مایعات را هم محدود کنند. همچنین محدودیت مصرف سدیم از ۱.۲ تا ۱.۸ گرم در روز در بیماران مورد بررسی قرار گرفت.
حتی با وجود این تفاوتها، تعداد مطالعات و تعداد کل شرکتکنندگان، اعتبار بالایی به نتایج به دست آمده میدهد.
مطالعات آینده میتواند به تعیین میزان بهینه سدیم در رژیم غذایی کمک کند. به گفته این محققان، آنها همچنین میتوانند گروههایی از بیماران دچار نارسایی قلبی را که ممکن است از محدودشدن مصرف سدیم وضعیت بهتری داشته باشند، شناسایی کنند.
در حال حاضر پزشکان توصیه میکنند افراد با خوردن بیشتر میوه و سبزیجات تازه و مصرف غذاهای خانگی به جای غذاهای فرآوری، بسته بندی و کنسرو شده و همچنین انواع سس ها، مصرف سدیم خود را محدود کنند. همچنین تاکید شده است که هنگام صرف غذا یا خرید غذاهای آماده، اطلاعات تغذیهای روی برچسب موادغذایی با دقت مطالعه شود.
نتایج این مطالعات در نشست سالانه کالج آمریکایی قلب و عروق در نیواورلئان ارائه خواهد شد.