کتاب آرزوهای دست ساز اثر میلاد حبیبی کاری از انتشارات راه یار به چاپ سیزدهم رسید.
«آرزوهای دستساز» اگرچه با هدف روایتِ پیشرفت نگارش شده است، اما میتوان آن را تجربه زیستهای از جنبش دانشجویی نیز قلمداد کرد که مجالی برای خلق فرصتهای جدید پیدا کرده است و به همین دلیل نیز، کتاب با استقبال و واکنشهای خوب اساتید و دانشجویان هم مواجه شده است.
این کتاب که اخیراً موفق به کسب عنوان اثر برگزیده نخستین جایزه کتاب «روایت پیشرفت» هم شد، روایتی همدلانه و درونی از شکلگیری یک شرکت دانشبنیان است که به عوامل زمینهساز، نقاط شکست و ضعف و برخاستن دوباره و چالشهای این مجموعه پرداخته است؛ نویسنده در کتاب، بیش از آنکه راوی تاریخ شفاهی باشد و مطالب صرفاً روایت ماوَقَع باشد یا تلاش کند روایتی داستانگونه ارائه دهد، تلاش کرده است این عوامل، نقاط حساس، مشکلات و تدبیرها را به نمایش بگذارد.
کتاب آرزوهای دست ساز در واقع نخستین اثر از یک مجموعه تاریخ شفاهی با موضوع پیشرفت است که به ماجرای شکلگیری یک شرکت دانش بنیان در حوزه فناوریهای الکترونیکی و کامپیوتری میپردازد که مهمترین فعالیت آن، اختراع دوربین ثبت تخلفات رانندگی است.
این رمان ۱۸۴ صفحهای، خاطرات گروهی از نخبگان ایرانی است که میکوشند تا با تمام کمبودها و مشکلات، به هدف بزرگی که دارند برسند و دانش خود را در مسیر درست، پیادهکنند.
آرزوهای دست ساز به دور از شیوههای معمول در تاریخ شفاهی، سبک داستانی-مستند را برای روایت در پیش گرفته است، لذا نوآوری در نگارش این اثر را میتوانیم به نوعی آغاز سبکی بینظیر در ادبیات داستانی ایرانی قلمداد نماییم.