رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران گفت: در سی و ششمین جشنواره بین المللی خوارزمی از ۱۳ پژوهشگر برتر در حضور رئیس جمهور تجلیل میشود.
حسن زمانیان در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما گفت: آیین اختتامیه سی و ششمین جشنواره بینالمللی خوارزمی و بیست و چهارمین جشنواره جوان خوارزمی و نخستین جشنواره نوآوری و فناوری خوارزمی روز سهشنبه نهم اسفندماه ۱۴۰۱ در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار میشود.
او افزود: در سی و ششمین جشنواره بین المللی خوارزمی ۵ طرح برگزیده شامل طرحهای توسعهای در گروه تخصصی مهندسی برق و کامپیوتر، هوافضا و زیستفناوری معرفی میشوند.
معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران گفت: در بیست و چهارمین جشنواره جوان خوارزمی نیز ۴ برگزیده دارد که در طرحهای کاربردی گروه تخصصی مهندسی مکانیک، مواد، متالورژی و انرژیهای نو به ترتیب در مهندسی مکانیک دو نفر و در دو گروه دیگر هر کدام یک نفر در پژوهشهای بنیادی در گروه تخصصی فناوریهای شیمیایی نیز یک نفر برگزیده شدهاند.
اولین جشنواره نوآوری و فناوری خوارزمی نیز ۴ برگزیده دارد. در گروههای تخصصی مهندسی برق و کامپیوتر و فناوریهای نو هر کدام یک نفر و در مهندسی مکانیک دو نفر برگزیده شدند و در مجموع از ۱۳ برگزیده تجلیل خواهد شد.
جشنواره بین المللی خوارزمی که از سال ۱۳۶۶ بنیان گذاشته شده است با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی دانشبنیان و تجاریساری نتایج تحقیقات، ارج نهادن به مقام والای پژوهشگران و نوآوران و فناوران کشور و فراهم کردن بستر مناسب برای همکاریهای علمی در سطح جهانی است.
در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، حمایت از عالمان و فرهیختگان عرصه علم و فناوری، تقویت روح بررسی، تتبع و ابتکار در تمام زمینههای مختلف علمی، فنی، فرهنگی و معارف اسلامی از طریق قدردانی و ارج نهادن بر مقام والای پژوهشگران مورد توجه قرار گرفته است. در راستای تحقق اهداف مذکور، اساسنامه سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در سال ۱۳۵۹ شمسی در شورای انقلاب اسلامی به تصویب رسید. بدین ترتیب، کشف، جذب و پرورش استعدادها در زمینههای مختلف علمی و صنعتی، حمایت و پشتیبانی از مخترعان، مبتکران و پژوهشگران داخلی، استفاده از استعدادهای بالقوه کشور و انتقال تجربههای علمی و فنی سایر کشورها به داخل کشور به عنوان یکی از مهمترین مأموریتها و محورهای اصلی فعالیتهای حمایتی این سازمان مورد تجربه قرار گرفته است. بخشهایی از فرآیند حمایت از جامعه علمی و فرهیختگان کشور در سیمای برگزاری "جشنواره جوان خوارزمی" تجلی پیدا کرده است که سابقه اولین دوره آن به سال ۱۳۷۸ شمسی برمیگردد. جشنواره جوان خوارزمی خاستگاه و رهیافت سنجیدهای برای ارزش گذاری و اهمیت بخشیدن به تلاش جوانان کشور است.