معاون وزیر بهداشت گفت: داده های سلامت پیرامون سبک زندگی باید بررسی شود، چراکه ۹۰ درصد فاکتورهای خطر بیماری ها در سبک زندگی مردم لحاظ شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،دکتر یونس پناهی در اختتامیه چهارمین اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور در مجتمع شهدای سلامت مشهد مقدس برگزار شد افزود:وظیفه حوزه پژوهش بررسی تهدیدات حوزه سلامت با کمترین مداخله و بیشترین اثربخشی است.
وی گفت: داده های سلامت را باید از خانواده و جامعه به دست آورد، این در حالی است که اکنون دادهها از بیمارستان ها و مراکز درمانی و بعد از ابتلا مردم به بیماری به دست میآید.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: عدم تحرک و عادات غذایی نادرست باید در نظام ارجاع و پزشک خانواده مورد بررسی قرار گیرد و بسترهایی طراحی شود که طرح پزشک خانواده دادههای مورد نیاز ۹۰۰ مرکز تحقیقات دانشگاه های علوم پزشکی را برای دیده بانی سلامت و حل چالش های پیشروی سلامت را فراهم کند.
پناهی گفت:پرونده الکترونیک سلامت سادهترین راه برای به دستآوردن اطلاعات دقیق در حوزه سلامت است، شخصی سازی تقسیمبندی دادهها در طرح پزشک خانواده به خوبی دیده شده است.
او با بیان اینکه سیستم ارجاع می تواند قدم خوبی برای ایجاد دانشگاه نسل چهارم باشد افزود: به دستور وزیر بهداشت، دانشگاه ها باید ماموریت گرا باشند و متناسب با زیر ساخت ها ۱۸ ماموریت برای دانشگاه ها دیده شده است.
معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت:اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده باید بار بیماری ها را کاهش دهد که این موضوع با اجرای مدل پژوهشی میسر است.