معاون رئیس جمهور: سال گذشته در لایحه بودجه پیشنهاد دادیم ۲۰ درصد عوارض آلایندگی برای کمک به صنایع و کارخانجات آلاینده به صندوق ملی محیط زیست تخصیص یابد، که متأسفانه در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی رد شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست رویکرد کلی لایحه بودجه ۱۴۰۲ را کاملاً محیط زیستی توصیف و اظهار کرد: در بودجه تمامی دستگاه های اجرایی که شاید به طور مستقیم ربطی به محیط زیست نداشته باشند، این رویکرد محیط زیستی لحاظ شده است.
دکتر سلاجقه افزود: خود سازمان محیط زیست هم همچنانکه بارها گفته ام، به آلایندگی ها به عنوان منبع درآمد نگاه نمی کند؛ بلکه ما سعی داریم عوارض آلایندگی را در خدمت محیط زیست به کار بگیریم و صنایع آلاینده را به فناوری های نو و دانش بنیان مجهز کنیم.
ایشان تأکید کرد: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی می خواهیم کمک کنند تا حداقل های زیست محیطی در نظر گرفته شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص منابع درآمدی برای بهبود شاخص های عملکردی محیط زیست در برنامه هفتم توسعه نیز گفت: اولویت اصلی ما تقویت صندوق ملی محیط زیست است که برای تحقق این امر در نظر داریم از جنبه های اقتصادی محیط زیست استفاده کنیم.
دکتر سلاجقه توضیح داد: جلب مشارکت مردم در نگهداری از مناطق حفاظت شده، ایجاد معیشت های جایگزین برای مردم بومی، استفاده از ظرفیت های گردشگری تالاب ها، کمک به جوامع محلی برای راهبری گردشگری محیط زیستی و راه اندازی شرکت های زیرمجموعه صندوق ملی محیط زیست عمده ترین برنامه ها برای تقویت صندوق ملی محیط زیست است.
ایشان تصریح کرد: اعتباری که ما از دولت می گیریم آنقدر ناچیز است که خود ما باید تلاش کنیم با ایجاد درآمد، محیط زیست را از وابستگی به بودجه دولت فاصله دهیم.