به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، از کوالالامپور، بازار داغ خرید و فروش انواع سیگارهای الکترونیکی موجب رشد روز افزون این کالای مخرب در جنوب شرق آسیا شده است.
فروش سالانه ۷۶۶ میلیون دلاری انواع سیگارهای الکترونیکی موجب اقبال بیشتر تولید کنندگان سودجو و رشد و توسعه بازار داغ این کالای مخرب در میان چند کشور جنوب شرق آسیا شده است.
بر اساس آمارهای رسمی با استقبال افراد کم سن و سال از انواع سیگارهای الکترونیکی، بخشی از دانش آموزان در مالزی، اندونزی، فیلیپین و ویتنام به سیگار نیز روی آورده اند.
سیگارهای الکترونیکی بنا به اعلام پزشکان متخصص با رساندن حجم انبوهی از نیکوتین به مغز بر خلاف تصور اشتباه برخی از مردم از سیگارهای معمولی خطرناکتر است و نه تنها نقشی در ترک سیگار ندارند بلکه وابستگی به دخانیات را نیز افزایش میدهند و موجب اختلالات تنفسی و سرطان ریه میشوند.
ماری خوش خط و خال در طعم و بوهای متنوع و بازار پسند که زنگخطر نمودار صعودی مصرفش در مالزی، اندونزی، فیلیپین و ویتنام به صدا درآمده است.
نرخ مصرف سیگارهای الکترونیکی در میان جوانان مالزیایی طبق آمارهای رسمی طی ده سال اخیر تا هشت برابر افزایش یافته است.
این درحالی است که کشورهای برونئی، کامبوج، تایلند و سنگاپور، واردات و فروش سیگارهای الکترونیکی را بر اساس قوانین موجود در کنترل دخانیات، محدود کرده اند.
اظهارات:
۱) فروشنده مالزیایی
۲) جوان مالزیایی
۳) نگوئن ترانگ: کارشناس حوزه اجتماعی
۴) دکتر نور یاکین: متخصص بیماریهای ریوی - کوالالامپور