پس از بارندگی های مناسب اخیر در استان فارس، تالاب بین المللی بختگان آبگیری و شرایط برای میزبانی از فلامینگو ها و زادآوری آنها فراهم شده است.
به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس، تالاب بختگان علاوه بر بحث پرندگان مهاجر، در چرخه زندگی جوامع بشری پیرامون تالاب نیز مؤثر است که مصداق آن وجود بزرگ ترین انجیرستان دیم جهان در شهرستان استهبان است که رطوبت مورد نیاز خود را از تالاب تأمین می کند.
پورشیرزاد یادآور می شود: نیاز آبی تالاب بین المللی طشک و بختگان حداقل ۷۰۰ میلیون متر مکعب در سال است که براساس تحقیقات دانشگاه شیراز، برای احیای کامل تالاب لازم است سالانه ۱۰۰ میلیون مترمکعب حقابه به تالاب وارد شود و سالیانه بیست درصد نیز به این حجم حقابه اضافه گردد تا ظرف ۵ سال آینده تالاب به شرایط ایده آل بازگردد.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان فارس نیز در این زمینه می گوید: بارندگی های مناسب امسال باعث آبگیری خوب سد درودزن در بالادست تالاب طشک و بختگان شده و روز ۲۸ دی ماه نیز، با رها سازی حقابه تالاب با حجم ۳۰ میلیون متر مکعب از سد درودزن، اینک نزدیک به چهل درصد تالاب طشک و بختگان آبگیری شده است.
مرادی تأکید می کند: فلامینگوها شناسنامه و نشان تالاب بختگان هستند و با این شرایط، از ابتدای فروردین با ورود این پرندگان مهاجر از مناطق شمالی همچون سیبری، این امیدواری وجود دارد که فلامینگوها برخلاف سال های گذشته که با خشکی تالاب تلف می شدند، امسال با شرایط مناسب تری، زادآوری کنند و چرخه زندگی آنها در تالاب بختگان تا مردادماه سال آینده ادامه یابد که در این فاصله زمانی، تالاب باید دارای مقداری آب باشد.
شایان ذکر است تالاب بین المللی طشک و بختگان با ۱۳۰ هزار هکتار مساحت در مرکز استان فارس، دارای دریاچه ای است که در زمان پرآبی سالیان گذشته، دومین دریاچه بزرگ آب شور داخلی فلات ایران پس از دریاچه ارومیه بوده است.