مدیر حوزه بر لزوم توجه به آثار علمی شهدای روحانی در نظامات علمی و پژوهشی کشور تأکید کرد و گفت: دستاوردهای شهدا استقلال، آزادی و پیشرفت ایران است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه در آیین رونمایی از کتاب «فرهنگنامه شهدای روحانی» جدیدترین اثر منتشر شده موسسه انتشارات حوزههای علمیه که صبح امروز با حضور اصحاب رسانه در دفتر مدیر حوزههای علمیه برگزار شد، ضمن تقدیر و تشکر از خانوادههای شهدا، جانبازان و ایثارگران روحانیت اظهار داشت: به نوبه خود از همه مولفان، محققان، نویسندگان و مسئولان مربوطه برای تدوین و چاپ کتاب فرهنگ نامه شهدای روحانی که اثر فاخر و جامعی در زمینه جمع آوری و تابلوی جامع شهدای روحانیت است تقدیر و تشکر میکنم.
وی افزود: در کتاب شهدا الفضیله و متممهای آن که از آثار علامه امینی است، تعداد شهدای روحانیت در حدود ۱۰۰۰ سال را شمارش کرده است و مجموعه آنچه که در این کتاب نوشته شده است حدود ۵۰۰ شهید بعد از عصر غیبت جمع آوری شده است؛ اما در عصر انقلاب اسلامی و امام راحل شاهد درخشش گفتمان نو و بازگشت به گفتمان ایثار و شهادت و جانبازی در راه خدا هستیم.
آیت الله اعرافی بیان داشت: عصر انقلاب اسلامی گرچه با مشقتها و سختیهایی همراه بوده است؛ اما افتخارهای فراوانی را آفرید که یکی از افتخارات و سرمایه آن، ایجاد روحیه شجاعت، ایثار و فداکاری در راه خدا، انقلاب اسلامی و اسلام است که در این مسیر شاهد این هستیم که به شکل گسترده شهدای گرانقدری را برای ایران و انقلاب اسلامی تقدیم کرده ایم.
مدیر حوزههای علمیه ابراز کرد: در طبقه روحانیت آنچه که تا الان جمع آوری شده است بالای ۴۰۰۰ شهید روحانی است که نسبت به اقشار مختلف بالاترین آمار است و نشانگر پیشگامی روحانیت در هنگام خطرها میباشد که مایه افتخار بوده و ما برای روحانیت و حوزههای علمیه وظیفه میدانیم که بیش از اقشار دیگر، در راه مردم و انقلاب اسلامی جانبازی و فداکاری کنند.
آیت الله اعرافی یکی از نکات جالب در تاریخ شهدای روحانیت را جامعیت کاروان شهدا دانست و اظهار داشت: یکی از جهات جامعیت این است که در بین چهار هزار شهید روحانیت، از طلاب سنین پایین تا علما، مجتهدین تراز و افراد مطرح با موقعیتهای اجتماعی بالا وجود دارند که شامل شهدای داخل و خارج میشود.
وی افزود: در بین شهدای روحانیت از مذاهب مختلف اعم از برادران و خواهران وجود دارند که نقشهای مختلفی برای آنان در جبهه و غیر جبهه برای آنان وجود داشته است و در عرصههای حاضر نیز شاهد ایثار، شهادت و جهاد هستیم و منظومه ایثار و شهادتی است که در گفتمان انقلاب اسلامی پدید آمده است و یکی از برگهای زرین این منظومه کتاب فرهنگ نامه شهدای روحانی است.
آیت الله اعرافی بیان داشت: وظیفه ما در برابر شهدای عالی مقام این است که آثار علمی شهدای روحانی همچون شهید مطهری و شهید صدر که رنگ و بوی شهادت دارند در حوزه، دانشگاه ها، آموزش و پرورش و نظامات علمی و پژوهشی آنان مورد توجه قرار گیرد.
وی ابراز کرد: توجه به وصیت نامههای شهدا، احساس وظیفه در برابر خانوادههای ایثارگران و شهدا امری لازم و ضروری است و از همه مهمتر باید فرهنگ شهادت، ایثار و فداکاری در راه خدا را زنده نگه داشته و در همه نظامات خود بر آن توجه خاص داشته باشیم تا با عمل به این فرهنگ، بتوانیم بسیاری از مشکلات جوامع اسلامی را برطرف کنیم.
آیت الله اعرافی در پایان اظهار داشت: دستاوردهای شهدا استقلال، آزادی و پیشرفت ایران اسلامی بود که باید از این دستاورد حفاظت کرده و به آنها استمرار ببخشیم.