مدیرکل صمت استان اردبیل با اشاره بر ۹۷.۵ میلیون دلار صرفهجویی ارزی با تولید محصولات با کیفیت در بخش ام. دی. اف در این استان گفت: ۸۰ درصد نیاز کشور در حوزه ام. دی. اف و اچ. پی. ال در استان اردبیل تامین میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از شاتا؛ آقای رامین صادقی مدیرکل صمت استان اردبیل، در مراسم افتتاحیه کارگاه فرش دستباف، ضمن بیان مطلب فوق گفت: این کارگاه، با سرمایهگذاری یک میلیاردی بخش خصوصی در مرکز استان احداث شده که ۴۰ نفر در آن مشغول به کار میشوند.
وی با بیان اینکه این کارگاه تولیدی با هدف ایجاد اشتغال و حمایت از کالای ایرانی و در راستای تولید انبوه و حمایت از بافندگان بومی ایجاد شده، افزود: اداره کل صمت استان سعی دارد با تشویق تولید کنندگان فرش دستباف به افزایش تولیدات خود، به سلیقه مشتری، تنوع نقوش، ظرافت و استفاده از مواد اولیه با کیفیت توجه ویژه داشته باشند.
۵۰ واحد تولیدی ظرفیت خود را افزایش دادند
مدیرکل صمت استان اردبیل در ادامه با اشاره به اینکه براساس سیاست وزارت صمت برای بهرهگیری از ظرفیت خالی واحدهای تولیدی، ۵۰ واحد در استان اردبیل ظرفیت تولید خود را افزایش دادند، تاکید کرد: در حال حاضر یکهزار و ۲۰۰ واحد تولیدی در استان اردبیل فعال بوده که در ۲ سال اخیر توان تولید آنها شتاب گرفته است.
وی جایگاه ۱۸ استان اردبیل را در حوزه صنعت یادآور شد و تصریح کرد: این واحدهای تولیدی زمینه اشتغال ۲۷ هزار نفر را فراهم کردند و سهم صنعت از اشتغال استان نیز ۲۷ درصد است.
صادقی همچنین یادآور شد: در سامانه بهینیاب، جواز تأسیس یکهزار و ۲۸۰ واحد به ثبت رسیده و ما ۳۲۰ طرح صنعتی ثبت شده را در این سامانه شاهد هستیم که پیشرفت بالای ۲۰ درصد دارند که با بهرهبرداری از آنها فرصت اشتغال ۱۴ هزار نفر تا ۲ سال آینده فراهم میآید.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اردبیل با بهرهبرداری از واحدهای جدید در تولید توپ ورزشی و اسباببازی نیز به عنوان یک قطب به شمار میآید و در تولید شیرآلات بهداشتی نیز ۵۰ درصد ظرفیت تولید این محصولات متعلق به این استان است.
مدیرکل صمت استان اردبیل اضافه کرد: در تولید و بستهبندی آبهای معدنی نیز با راهاندازی شهرک تخصصی آب در نیر، ۲۵ درصد نیاز کشور از این استان تأمین میشود و با توجه به راهاندازی کارخانه لاستیکسازی در این استان به ویژه تولید لاستیکهای رادیال کامیون و اتوبوس، ۳۵ درصد لاستیک استاندارد کشور برای خودروهای سنگین و ۲۰ درصد برای خودروهای سبک در این استان تولید و روانه بازار مصرف میشود.
وی سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت را استفاده از ظرفیتهای خالی برای تکمیل واحدهای تولیدی اعلام کرد و ادامه داد: ۵۰ واحد تولیدی در استان در سالهای اخیر ظرفیت تولید خود را بین ۳۰ تا ۸۰ درصد افزایش دادند و ما تلاش میکنیم تا این توانمندیها را همچنان افزایش دهیم.
۹۷.۵ میلیون دلار صرفهجویی ارزی با تولید محصولات با کیفیت در بخش ام. دی. اف
صادقی، استان اردبیل را در تولید برخی از محصولات صنعتی با برند معروف و جایگاه مناسب بینظیر توصیف کرد و افزود: ۸۰ درصد نیاز کشور در حوزه ام. دی. اف و اچ. پی. ال در این استان تأمین میشود و ما با شرایط متفاوتی در تولید و عرضه محصولات این حوزه روبهرو هستیم.
وی با بیان اینکه اردبیل در تولید ام. دی. اف خام، روکش اچ. پی. ال و چسب اوره فرمالیده جز استانهای پیشرو کشور است و با کیفیتی مطلوب محصولات متنوع در این مجموعه تولید میشود، خاطرنشان کرد: با تولید محصولات با کیفیت در این استان در بخش ام. دی. اف، ۹۷.۵ میلیون دلار صرفهجویی ارزی را شاهد بوده و همچنان تاکید بر تقویت این صنایع سودآور است.
مدیرکل صمت استان اردبیل از نصب ماشینآلات جدید برای تولید گلیسرین و ام. پی. چی خبر داد و افزود: در زمینی به مساحت ۱۳ هکتار طرحهای توسعه این واحد در حال احداث و بهروزرسانی است و قطعاً با افتتاح واحد فرمالین و یو. اف. سی، این مجموعه قادر خواهد بود ۴۵۰ تن تولید روزانه را انجام دهد.
وی از خرید و نصب خط پتروشیمی متانول و مونتاژ آن خبر داد و خاطرنشان کرد: تمام تلاش مجموعه تولیدی استان اردبیل بر این است تا با تأمین مواد اولیه تولید خود را با کیفیت مناسب انجام داده و حتی صادراتی را به کشورهای مختلف انجام دهد.
صادقی اضافه کرد: در تولید ورق اچ. پی. ال استان اردبیل ۸۰ درصد نیاز کشور را تأمین میکند و با توجه به کیفیت بالا، درخواست صادرات از روسیه را نیز شاهد بودیم که به دلیل نیاز بازار امکان صادرات فراهم نشده، ولی در ماههای آینده زمینه این کار نیز مهیاتر خواهد شد.
وی با تاکید بر احیای واحدهای راکد اظهار کرد: با همکاری بانکهای عامل در ۱۰ ماهه امسال ۷۴ واحد راکد به چرخه تولید بازگشتهاند و احیای ۷۰ واحد دیگر در دستور کار است.
۳۲۰ طرح تولیدی و اقتصادی در دستور کار اداره صمت
مدیرکل صمت استان اردبیل با بیان اینکه سعی داریم تا پایان سال ۳۶ واحد دیگر را نیز احیا کرده و با سرمایهگذاری بخش خصوصی به چرخه تولید بازگردانیم تا امکان اشتغالزایی بیشتر فراهم آید، بر ورود استان اردبیل به باشگاه یکهزارتاییها تاکید کرد و افزود: در این زمینه ۱۵ واحد مؤثر که فرصت اشتغال ۱۴ هزار نفر را فراهم میآورند، در اولویت توجه و حمایت بوده و سعیمان بر این است تا این واحدها هر چه سریعتر راهاندازی شوند.
وی افزود: ۳۲۰ طرح تولیدی و اقتصادی نیز در دستور کار اداره کل صمت استان اردبیل قرار دارد که امیدواریم با ابلاغ تسهیلات تبصره ۱۸ تأمین منابع مالی این واحدها را نیز انجام دهیم.
صادقی ضرورت توسعه پرشتاب اراضی صنعتی را در این استان یادآور شد و خاطرنشان کرد: ۳۲۰ هکتار زمین برای توسعه صنایع در این استان تأمین شده و تلاش بر تأمین زیرساختها برای ارائه خدمات و واگذاری این زمینها به سرمایهگذاران هستیم.
وی برقراری توازن سرمایهگذاری را در مرکز استان و ۱۲ شهرستان یادآور شد و اضافه کرد: در این راستا ۱۵ طرح بزرگ برای استقرار در شهرستانها پیگیری میشود که امیدواریم با همت استاندار اردبیل هر چه سریعتر این طرحها اجرایی و عملیاتی شود.
مدیرکل صمت استان اردبیل به تکمیل زنجیره تولید در بخش صنایع سلولزی، قطعهسازی و قالببندی و همچنین صنایع شیمیایی و پلیمری اشاره کرد و افزود: عمده واحدهای صنعتی نیاز به تسهیلات سرمایه در گردش و حتی سرمایه ثابت دارند، ولی بانکها به بهانه منابع و مصارف از پرداخت تسهیلات خودداری میکنند.
وی با بیان اینکه در کنار تحرک بانکها در پرداخت تسهیلات، امیدواریم در تخصیص مواد اولیه واحدهای تولیدی به ویژه از طریق صنایع پتروشیمی اقدامات مؤثری انجام شود تا بتوانیم نیاز واحدهای تولیدی به مواد اولیه را رفع کنیم، در مورد بستهبندی آبهای معدنی تصریح کرد: متأسفانه در کشور از سوی بانکها و به بهانههای مختلف این صنعت به عنوان صنایع اشباع شده معرفی میشود و از پرداخت تسهیلات به این حوزه خودداری میشود در حالی که همچنان تلاش بر توسعه صنایع بستهبندی آب در این استان است.
صادقی عدم همخوانی کد اختصاص یافته بهینیاب و سامانه محیط زیست را از دیگر مشکلات و دغدغهها برشمرد و گفت: امیدواریم با حل این موانع و مشکلات واحدهای تولیدی با قوت و توان مضاعف در عرصه اقتصادی حضوری مؤثر داشته باشند.