نهادهای حامی مهاجران در انگلیس میگویند تشدید اقدامات خصمانه مقامات این کشور علیه اوارگان و پناهجویان در سالهای اخیر، به افزایش حملات به پناهجویان در این کشور منجر شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، نهادهای حامی مهاجران در انگلیس میگویند تشدید اقدامات خصمانه مقامات این کشور علیه اوارگان و پناهجویان در سالهای اخیر، به افزایش حملات به پناهجویان در این کشور منجر شده است.
در تازهترین مورد باردیگر یکی از محلهای اسکان پناهجویان در انگلیس هدف حمله گروههای نژاد پرست و راست افراطی در این کشور قرار گرفت
شماری از پناهجویان ساکن در این محل گفتند برای رهایی از مشکلات امنیتی به انگلیس امدند، اما ظاهرا در اینجا نیز امنیت ندارند. احمد، پناهجوی افغانستانی که حدود یک ماه پیش به انگلیس آمد میگوید عدهای با حمله به نیروهای پلیس که در برابر محل اسکان پناهجویان حضور داشتند، خودروی پلیس را هم آتش زدند.
او در شرح ماجرا میگوید: دیدم که چگونه عدهای خودروی پلیس را هم به آتش میکشند. ما خیلی ترسیدیم. قبلا درباره امن بودن بریتانیا خیلی میشنیدیم امام اکنون که به این جا آمده ایم، در زمانهایی بیشتر از زمانی که در افغانستان بودم میترسم.
به گفته پلیس انگلیس، افسران این نیرو در جریان آشوبها در برابر محل اسکان پناهجویان در شهر لیورپول، هدف حمله مواد اتش زا قرار گرفتند و ناچار شدند از لباسهای حفاظتی استفاده کنند. در این حملات به نیروهای اورژانس و آتش نشانی نیز حمله شد.
به گفته شاهدان، افراد ضد پناهجویان شعار میدادند و اینکه این افراد را از این جا بیرون کنید. شماری از سازمانهای هوادار مهاجران در انگلیس میگویند مواضع دولت انگلیس درباره پناهجویان از جمله انتقالشان به رواندا به دشمنی با انان، دامن زده است.
یک شهروند انگلیسی در این باره میگوید: معمولا نژاد پرستی در این کشور وجود دارد و رسانهها و سیاستمداران در تلاشند پناهجویان را مسئول همه مشکلات این کشور اعلام کنند در حالی که همگان میدانند اینگونه نیست.
سوئلا براورمن (Suella Braverman)، وزیر کشور انگلیس چند ماه پیش، از ورود پناهجویان به انگلیس، به عنوان "اشغال" این کشور نام برد.
نگرانیها درباره کودکان پناهجو بیشتر است. در پی افشای اخبار مربوط به ناپدید شدن شماری از کودکان پناهجو در انگلیس و طرح ان از جانب شماری از نمایندگان احزاب رقیب حزب حاکم در مجلس، رابرت جنریک معاون وزیر کشور انگلیس امار هولناکی از ناپدید شدن کودکان پناهجو در این کشور فاش کرد و گفت: ۴۴۰ کودک پناهنده که بدون همراه وارد این کشور شده بودند، گم شدند که ۲۰۰ کودک پناهجو هنوز پیدا نشده اند.
پلیس انگلیس میگوید، ۱۵ نفر از برهم زنندگان نظم عمومی و به آتش کشیدن خودروی پلیس و مهاجمان به محل اسکان پناهجویان را بازداشت کرده است، اما پناهجویان میگویند احساس امنیت نمیکنند و از مقامات مسئول خواستند آنان را به جایی امن منتقل کنند. "
اظهارات:
۱ – احمد – مهاجر افغانستانی
۲ – فعال مدنی انگلیسی
۳ – رابرت جنریک – معاون وزیر کشور انگلیس