سوده نجفی گفت: روند پیشرفت فرونشستها در کشور به یک بحران تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران در نشست تخصصی با موضوع آب و فرو نشست و جایگاه آن در طرحهای توسعه شهری گفت: در مناطق شمالی شهر تهران دغدغهای درخصوص معضل فرونشست وجود ندارد و پیگیریهای لازم برای این امر باید در مناطق کویری و جلگهای جنوب شهر صورت گیرد.
به گفته سوده نجفی، شهر تهران سالانه با ۲۴سانتیمتر فرونشست مواجه میشود که در اغلب در مناطق ۱۷،۱۸و ۱۹ ایجاد شده است.
عضو شورای شهر با تاکید بر اینکه روند پیشرفت فرونشستها در کشور به یک بحران تبدیل شده است، افزود: مهمترین موضوعی که موجب توسعه این بحران میشود بحث استفاده از آبهای سطحی و مخازن موجود در شهر است.
سوده نجفی با بیان اینکه ۴۴ میلیارد متر مکعب آب در مخازن زیرزمینی میرود، افزود: متاسفانه حجم برداشت ما از این آبها ۵۴ میلیارد متر مکعب است که موجب ایجاد نگرانی به جهت مواجه با بحران کمآبی است.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به نقش شورای شهر تهران به عنوان سیاستگذاری پارلمان شهری گفت: مصوبه استفاده از آبهای سطحی و پسابها، هوشمندسازی آبیاری فضای سبز از جمله اقداماتی است که در ادامه کمک به بحران کمآبی در شورای شهر مطرح شده است.
سوده نجفی، شنچالهها وگودهای رها شده را یکیدیگر از معضلات نگرانکننده در شهر تهران دانست و افزود: نکته مورد توجه این است که کشورهای توسعه یافته از این شنچالهها استفاده بهینه میکنند، البته در مرکز مطالعات بررسیهایی در این خصوص صورت گرفته و متاسفانه نیمهکاره رها شده است، بنابراین شورای ششم خواستار پیگیری مجدد این موضوع و ارائه راهحل کاربردی از مرکز مطالعات شهرداری تهران است.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران همچنین با اشاره به وضع شهرهای پرآب شمالی و جنوبی کشور گفت: براساس عارضهیابیها، برداشت از چاههای نفت در جنوب کشور نیز موجب ایجاد فرونشستهایی شده و فقط استان گیلان است که دچار فرونشست نشده است.
سوده نجفی افزود: حکمرانی مدیریت شهری در کل دنیا به سمت همفکری و استفاده از سازمانهای مردم نهاد، سمنها و نخبگان رفته است از اینرو امیدواریم ما هم بتوانیم از این ظرفیتهای فعال و نخبگانی در کمیتههای شورای شهر برای رسیدن به بهترین راهحلها بمنظور خدمت به شهروندان بهرهمند شویم.