دکتر سیاری: سیاست های افزایش جمعیت را پی گیری کنیم
معاون وزیر بهداشت گفت: زنگ خطر سیاست های مربوط به رشد جمعیت به صدا درآمده است و اکنون باید به جای اعمال سیاست هایی برای کنترل جمعیت، سیاست های افزایش جمعیت را پی گیری کنیم.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ دکتر علی اکبر سیاری، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همایش روز جهانی سالمند در دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: دهه اول انقلاب به ازای هر1000نفر جمعیت سالانه 35 نفر به جمعیت کشور افزوده می شد اما اکنون نمودارهای رشد جمعیت کشور، روند نزولی نشان می دهد و به ازای هر1000نفر جمعیت 16نفر به جمعیت کشور اضافه می شود.
دکتر سیاری با اشاره به تدوین سند ملی برای سالمندان کشور خاطر نشان کرد: با رونمایی این سند و اجرای برنامه ها و دستورالعمل های آن، تحولات چشمگیری را به ویژه در زمینه فراهم کردن امکانات برای سالمندان شاهد خواهیم بود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: با توجه به این که جامعه رو به پیر شدن است و سیاست های کنترل مرگ و میر و بیماری نیز با موفقیت پیش می رود برای پیشگیری از عوارض پیری باید مولفه های سلامت جامعه از جمله تحرک، اصلاح عادات غذایی، کنترل استرس و پرهیز از مواد مضر از جمله موادمخدر را در برنامه زندگی افراد جامعه قرار دهیم.
در ادامه این مراسم، علی سنگی، مدیرکل سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت گفت: برای این که بتوانیم سیاست درستی را برای رشد جمعیت لحاظ کنیم "طرح جامع جمعیت" اکنون در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است و در صورت تصویب ابلاغ خواهد شد.
علی سنگی درباره سند ملی سلامت سالمندان گفت: این سند مهر پارسال به تصویب شورای عالی سلامت رسیده است.
وی با اشاره به تعریف سازمان بهداشت جهانی که افراد بالای60 سال را سالمند می داند گفت: در ثبت احوال کشور، افراد بالای65سال را سالمند می گویند و این تنها در کشور ما نیست زیرا روند ترکیب جمعیتی در دنیا نشان میدهد که آمار افراد بالای65سال در دنیا بیشتر از افراد زیر پنج سال میشود.
مدیرکل سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت با اشاره به آمار سرشماری نفوس در سال 1375گفت: در آن زمان تعداد سالمندان کشور6.6 درصد جمعیت کشور بود که این رقم در اواخر دهه 80 به 7.3 رسید.
سنگی افزود: بر اساس آخرین آمار، جمعیت کشور اکنون نزدیک به76میلیون نفر است که 8.2 درصد آن یعنی چیزی حدود6 میلیون و400 هزار نفر سالمندند.
سنگی همچنین از تدوین برنامه ملی نظام سلامت سالمندان ایران و ساماندهی پورتال سلامت سالمندان در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد.
بیش از شش میلیون سالمند در کشور
مدیرکل دفتر توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه جمعیت سالمندی کشور افزون بر شش میلیون نفر است گفت: ما در مسیر صعودی از نظر آمار جمعیت سالمندی هستیم.
زهرا نو پرست در همایش خانواده ایرانی با بیان اینکه 8 درصد جمعیت کشور بیشتر از 65 سال سن دارند افزود: 285 هزار نفر از سالمندان زیر پوشش مراکز بهزیستی هستند که از خدمات جامع سالمندان استفاده میکنند.
یک میلیون و 700 هزار نفر زیر پوشش بیمههای تامین اجتماعی و خدمات درمانی و غیره هستند و یک میلیون و 500 هزار نفر نیز زیر پوشش کمیته امداد قرار دارند. همچنین 20 درصد سالمندان نیز از هیچگونه بیمهای برخوردار نیستند که باید این رقم کاهش یابد.
او گفت: اکنون 86 درصد سالمندان با خانواده زندگی میکنند.
مدیرکل دفتر توانپزشکی سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: از این میزان 12 درصد را زنان و 8 درصد را مردان تشکیل می دهند و حدود 80 درصد از سالمندان خانه ملکی دارند.
800 میلیون سالمند در جهان
رییس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت با اشاره به جمعیت800 میلیونی سالمندان در جهان گفت: همچنین بیش از شش میلیون سالمند در کشور زندگی می کنند.
دکتر پریسا طاهری در همایش روز سالمند در سالن همایش های دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این که تا پنج سال دیگر شمار افراد بالای 65سال از تعداد کودکان زیرپنج سال دنیا بیشتر می شود افزود: همچنین تا سال 2050 نیز جمعیت سالمندان از جمعیت افراد زیر14سال، پیشی خواهد گرفت که علاوه بر سرعت پیرشدن جمعیت، افزایش روزافزون مسئولیت ما را در قبال قشر سالمند می طلبد.
وی با اشاره به «سند ملی ارتقای سلامت، رفاه و منزلت سالمند» اضافه کرد: جمعیت سالمند کشور تا سال1420به20میلیون نفر می رسد و با توجه به این افزایش، رویکردهای سیاست جمعیت در کشور باید تغییر کند.
رییس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت نیازهای سالمندان را مادی و معنوی بیان کرد و گفت: در این زمینه نیازهای عاطفی، معیشتی، تفریحی، امنیتی و اجتماعی سالمندان را در برنامه های وزارت بهداشت در نظر داریم.