صرفه جویی ۳۷ میلیون دلاری فولاد خوزستان
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان گفت: با بومیسازی ۲۵ هزار قطعه مورد نیاز در صنعت فولاد در ۵ سال اخیر از خروج ۳۷ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای امین ابراهیمی در نشستی خبری در حاشیه سومین نمایشگاه تخصصی بومیسازی قطعات، تجهیزات و مواد مصرفی صنعت فولاد کشور در اهواز افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن صادرات داشتهایم که برنامه ما برای سال آینده صادرات یک و نیم میلیون تن فولاد خواهد بود.
وی با اشاره به چالشهای پیشروی صنعت فولاد گفت: در صنعت فولاد با چالشهای بسیاری روبهرو هستیم و ما در مجموعه فولاد خوزستان یک جامعه ۱۶هزار نفری داریم که تحت تاثیر تحریمهای شدید دشمن قرار دارد حتی یکبار نیز با هک مجموعه روبهرو شدیم. در کنار همه این مسائل، چالشهای انرژی را از سر میگذرانیم.
ابراهیمی مهمترین چالشهای شرکت فولاد خوزستان را کمبود گاز و برق برشمرد و افزود: سال گذشته در فولاد خوزستان ۶۳۷ هزار تن تولید شمش فولادی برنامهریزی شده بود که بهواسطه محدودیتهای برق این میزان از دست رفت و خسارت ۶ هزار میلیارد تومانی را به دنبال داشت.
وی با بیان اینکه ۱٠ درصد برق کشور در شرکتهای فولادی مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: با توجه به اینکه صد درصد برق شرکت از شرکت توزیع برق اهواز تامین میشود، مهمترین طرح ما احداث نیروگاه هزار مگاواتی برق است که در فاز نخست، ۵۲۰ مگاوات آن کلید خورده است. قرارداد این طرح در قالب BOT منعقد شده که امیدواریم تا ۳۶ ماه آینده به نتیجه برسد. با راهاندازی این نیروگاه امیدواریم که تناژ از دسترفته این شرکت جبران شود.
مدیرعامل فولاد خوزستان همچنین به چالش واحدهای فولادسازی در زمینه تامین سنگآهن اشاره کرد و افزود: در افق سال ۱۴۰۴ رسیدن به ۵۵ میلیون تن فولاد برنامهریزی شده که نیازمند ۱۶۷ میلیون سنگ آهن است. ذخایر سنگ آهن موجود نتیجه ۷ درصد اکتشاف سرزمین ایران است که حدود ۳/ ۳ میلیارد تن است که حدود ۱۳ تا ۱۵ سال دیگر کفاف وضعیت فعلی صنعت فولاد را میدهد، از همینرو تامین سنگ آهن یکی از چالشهای اصلی این صنعت بهشمار میرود.
هدف گذاری برای اجرای ۱۴۰۰ طرح در حوزه محیط زیست
وی با بیان اینکه در زمینه محیط زیست نیز اقدامات مختلفی در این شرکت انجام شده است، گفت: سال گذشته بیش از ۱۴۰۰ طرح در حوزه محیط زیست تعریف شده است و در کنار ایجاد ۲۴ هکتار کمربند سبز، به دنبال احداث پارک کوهستانی نیز هستیم.
۶/ ۱۳ میلیون تن فولاد تا افق ۱۴۱۰
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان افزود: اگر بخواهیم در بازارهای صادراتی حضور داشته باشیم، حتما باید نگاه توسعهای خود را تسری بدهیم. در فولاد خوزستان در افق ۱۴۱۰ برای رسیدن به ظرفیت تولید ۶/ ۱۳ میلیون تن فولاد برنامهریزی شده است که برای رسیدن به چنین ظرفیتی طرحهای مختلف زیرساختی و توسعهای تعریف کردهایم.
وی اضافه کرد: از سال گذشته تاکنون توانستهایم ۳۳ طرح را به نتیجه برسانیم و ۲۸ هزار میلیارد تومانبرای طرحهای زیرساختی هزینه شده است.