سرهنگ رسول جلیلیان ضمن هشدار به کاربران مجازی گفت: برخی حراج ها به صورت برخط (آنلاین ) در آستانه نوروز با احتمال کلاهبرداری و فروش اجناس تقلبی همراه است که مردم مراقب باشند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ رئیس پلیس فتای البرز گفت: کاربران برای خرید اینترنتی از سایتهای معتبر که دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند استفاده کرده و قبل از خرید کالا قیمت واقعی آن را بررسی کنند چرا که قیمت برخی کالاهای حراج شده از نرخ واقعی آن در بازار بالاتر است.
او افزود: مجرمان سایبری با مخاطب شناسی اقدام به عرضه الکترونیکی کالاهای به ظاهر زیبا و ارزان قیمت میکنند که خریداران اجناس هنگام خرید، فاکتور و جعبه اصلی کالا را دریافت کنند و به یاد داشته باشند که سریال جعبه و نوع کالا یکی باشد تا اصالت کالا مشخص شود.
رئیس پلیس فتای البرز گفت: کاربران از شبکههای اجتماعی خارجی بهصورت مستقیم خرید نکنند، چراکه تضمینی برای ارائه کالا با همان اصالت و کیفیت معرفیشده وجود ندارد.
سرهنگ جلیلیان افزود: کاربران با مراجعه به سایت اینترنتی "اینماد" به آدرس enamad.ir لیست فروشگاه های دارای مجوز را مشاهده کرده و یا اصالت نماد اعتماد فروشگاه مورد نظر خود را بررسی کرده وسپس خریدکنند .
او گفت: در خرید های اینترنتی برخی مواقع تبلیغات غیرواقعی وجود دارد که در آن ها هویت واقعی فروشنده و مکان وی مشخص نیست که کاربران با دقت کافی باید اصالت کالا را مد نظر قراردهند.
سرهنگ جلیلیان گفت: مردم قبل از خرید مجازی باید از اصلی بودن صفحه سایت و نشانی اینترنتی مطمئن شوند تا در دام درگاه های جعلی قرار نگیرند در غیر این صورت کلاهبرداران با ترفندهای خاص مانند ایجاد صفحات جعلی از حساب های بانکی مردم برداشت خواهند کرد.
رئیس پلیس فتای استان البرز گفت: امروزه که خریدهای فیزیکی کاهش یافته و مردم برای تامین مایحتاج خود از خریدهای مجازی استفاده می کنند باید مراقبت بیشتری در حساب های بانکی خود داشته باشند ضمن آنکه کاربران در خریدهای اینترنتی به نکات امنیتی در این فضا توجه بیشتری داشته تا گرفتارکلاهبرداران مجازی نشوند.
او افزود: کلاهبرداران با ترفند خاصی نظیر ایجاد صفحات جعلی پرداخت های بانک و فروشگاه های مجازی جعلی از کاربران اطلاعات بانکی، شماره کارت، رمز اینترنتی CVV۲ و تاریخ انقضای کارت را اخذ و سپس اقدام به برداشت غیر مجاز می کنند.
سرهنگ جلیلیان گفت: کاربران در صورت اطلاع از اینگونه موارد بلافاصله مراتب را از طریق تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا اعلام کنند.