معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: خوشبختانه برخی مشکلات در طی یکسال گذشته مرتفع گردیده وامیدوارم تا مهرماه سال آینده با همت و همکاری نهادهای مرتبط، فرآیند جذب بدون مشکل صورت پذیرد.
دکتر هاشم داداشپور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان در دیدار با دانشجویان بینالملل دانشگاه بیرجند با بیان مطلب فوق اظهار داشت: خوشبختانه برخی مشکلات در طی یکسال گذشته مرتفع گردیده وامیدوارم تا مهرماه سال آینده با همت و همکاری نهادهای مرتبط، فرآیند جذب بدون مشکل صورت پذیرد و بتوانیم با توجه به ظرفیتهای خوبی که داریم در طی سه سال آینده به پذیرش ۲۵۰ هزار دانشجوی بین المللی از کشورهای مختلف جهان دست یابیم.
دکتر داداش پور در ادامه افزود: در خصوص تردد دانشجویان بین الملل به کشورشان با هماهنگیهای انجام شده، نیروی انتظامی طراحی و صدور کارت اقامت برای دانشجویان بین المللی را در دستور خود قرار داده و به صورت آزمایشی آن را به مورد اجرا گذاشته و وعده داده بود تا ۲۲ بهمن به صورت کامل اجرایی شود. با اتمام این فرایند دریافت اقامت به صورت سیستمی انجام خواهد شد هر چند الکترونیکی شدن آن از کاربر تا سازمان و نیروی انتظامی انجام شده و تاکنون در ۶ استان کشور این فرآیند سیستمی فعال شده است.
معاون وزیر علوم با اشاره به اینکه اقامت بهطول تحصیل برای دانشجویان بینالملل در حال پیگیری است، اظهار داشت: در حال حاضر برای ۴ کشور اقامت بهطول تحصیل در حال صدور است و تلاش بر این است که از همان ابتدا که دانشجویان این کشورها وارد کشور میشوند ویزا و اقامت بهطول تحصیل داشته باشند و در بقیه کشورها هم پیگیری شده تا بعد از یک سال اقامت، دانشجو بتواند به مدت سه سال اقامت بهطول تحصیل را دریافت دارد و تلاش میکنیم این مساله در مورد همه کشورها عملیاتی شود.
دکتر داداشپور به فرصت شغلی ۲۰ ساعت در هفته دانشجویان بین الملل در اغلب کشورها اشاره کرد و گفت: این کشورها از این فرصت به نفع صادرات و برقراری مناسبات با کشورهای مختلف استفاده میکنند که متاسفانه در کشور ما این فرصت فراهم نیست. در این مدت رایزنیهای مختلفی با وزارت کار انجام شده تا فرصتهای شغلی برای دانشجویان بینالملل در کشور ایجاد شود تا بتوانند حداقل ۲۰ ساعت مشغول به کار شوند. این فرصت میتواند جذب دانشجویان بین المللی را شتاب بیشتری بخشد.
در ادامه این نشست ریاست سازمان امور دانشجویان بر اهتمام برنامههای فرهنگی برای دانشجویان بین المللی اشاره کرد و اظهار داشت: سازمان در کنار انجام برنامههای فرهنگی توسط خود دانشگاهها و حمایت از اجرای این برنامهها، خود برنامههای متنوع فرهنگی، ورزشی و آموزشی را در سطح ملی و برای همه دانشگاهها برگزار میکند.
دکتر داداش پور دومین جشنواره انتخاب دانشجوی نمونه بین المللی را از برنامه موفق در حوزه دانشجویان بینالملل عنوان کرد و یادآور شد: سال گذشته اولین دوره برگزار شد و ۶ دانشجوی نمونه بین المللی از سوی ریاست جمهوری اسلامی ایران مورد تقدیر قرار گرفتند.
وی ادامه داد: هدف ما بر این است که دانشگاههای معتبر کشور به جذب دانشجوی بینالملل اقدام نمایند و این مساله برای اعتبار ایران مهم است و مصمم هستیم با جدیت این موضوع را دنبال نماییم.
برای راهاندازی مرکز آموزش زبان فارسی برای غیر فارسی زبانان در دانشگاه بیرجند قول مساعد داد و گفت: در صورتی که تعداد دانشجویان بینالملل این دانشگاه به حد قابل قبولی برسد، مجوز این مرکز برای دانشگاه صادر خواهد شد.
رئیس سازمان امور دانشجویان در پاسخ به سوالی درباره صدور مدرک دو زبانه برای دانشجویان بینالملل گفت: این موضوع در برنامههای سازمان قرار دارد.
وی تاکید کرد: دانشگاهها مجاز به پذیرش دانشجو به صورت مجازی نیستند و دنبال این هستیم که به برخی دانشگاههای دارای زیرساخت فناوری اطلاعات مجوز پذیرش دانشجو از طریق مجازی ارائه دهیم و دانشگاه شهید بهشتی اولین دانشگاهی است که در این خصوص مجوز دریافت کرده است.
در ادامه این نشست تعدادی از دانشجویان بین الملل مطالب و مطالبات خود را با رئیس سازمان امور دانشجویان مطرح کردند و از جمله مشکلات طرح شده بیمه دانشجویی، ریجستری تلفن همراه خود پس از ورود به ایران و موضوع مراجعت بیش از یکبار به کشور خودشان و برگزاری کلاسهای درس به صورت مجازی از جمله این سوالات بود.
دکتر داداشپور نیز به همه سوالات دانشجویان پاسخ داد و در خصوص ریجستری تلفن همراه قول مساعد داد تا با وزارت ارتباطات موضوع را در میان گذاشته و پیگیریهای لازم صورت گیرد.