جشنواره طلایه داران شکوه ایران زمین در سواحل مکران با هدف معرفی توانمندیهای گردشگری، فرهنگی، صنایع دستی، موسیقی، سوغات و آداب رسوم مردم سیستان و بلوچستان در چابهار آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان ، فرماندار ویژه شهرستان چابهار در گفت: جشنواره طلایه داران شکوه ایران زمین در سواحل مکران در محل پارک ۱۰۰ هکتاری بهاران دریا بزرگ با ۲۱۷ غرفه از ۲۱ استان کشور و با شرکت بیشاز سه هزار نفر آغاز شده و تا دوم اسفندماه ادامه دارد.
جواد سپاهی افزود: در این نمایشگاه که در فضای باز و در جوار آبهای اقیانوسی برپا شده برنامههای شاد و متنوع فرهنگی هنری توسط هنرمندان ایران زمین اجرا میشود تا گردشگران، مسافران و شهروندان سیستان و بلوچستان لحظات خوشی را در ایام پایانی سال تجربه کنند.
فرماندار چابهار افزود ۳۰ سیاه چادر توسط روستاییان و عشایر از شمال تا جنوب سیستان و بلوچستان برپا شده و با پخت نان و شیرینی محلی و سوغات از بازدیدکنندگان پذیرایی و استقبال میکنند،
وی تصریح کرد: در این جشنواره دستگاههای مختلف اداری، سازمانها و نهادها و دانشگاهها نیز دستاوردها و ظرفیتهای سرمایه گذاری، گردشگری، آداب و رسوم، موسیقی، هنر و آیینها به نمایش گذاشتهاند تا نقشی مهم در معرفی این استان و جذب سرمایه گذاریها داشته باشند.
مدیر کل میراث فرهنگی وگردشگری سیستان و بلوچستان هم گفت: در این جشنواره هنر دست زنان بلوچ از جمله سوزن دوزی، سکه دوزی، سفال، انواع صنایع دستی ساخته شده از داز(نخل وحشی) به نمایش گذاشته شده تا علاوه بر معرفی آثار این خطه از ایران اسلامی، بازار فروش را برای این محصولات پیدا کنند.
جلالزایی از تلاش های استانداری سیسان و بلوچستان، شهرداری چابهار، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اداره فرهنگ و ارشاد و اسلامی و همه دست اندرکاران برگزاری این همایش تشکر و قدردانی کرد.
همچنین مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان گفت: تعاونگران این استان با حضور در جشنواره طلایه داران شکوه ایران زمین، معرف فرهنگ و هنر ارزشمند و غنی این منطقه هستند.
آرامش افزود: ۵ شرکت تعاونی از نقاط مختلف استان که عمدتا با مدیریت بانوان اداره می شوند، در این جشنواره حضور دارند و عرضه کننده محصولات خود هستند.
وی افزود: این شرکت های تعاونی در زمینه تولید پوشاک، صنایع دستی و البسه محلی فعالیت می کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه برگزاری این جشنواره در چابهار، فرصت خوبی برای معرفی بیش از پیش قابلیت های این خطه است، اضافه کرد: تقویت بازار فروش محصولات تولیدی سیستان و بلوچستان بویژه حاصل دست بانوان هنرمند این استان، می تواند در این جشنواره محقق شود.