بشار اسد: ماموریت من هدایت کشتی سوریه به ساحل نجات است
بشار اسد در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی رای نیوز ایتالیا گفت: ماموریت، هدایت کشور به ساحل است نه رها کردن کشتی مردم سوریه.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه تلویزیونی رای نیوز ایتالیا، خانم ماجونی مدیر شبکه تلویزیونی رای نیوز ایتالیا در مصاحبه ای اختصاصی با بشار اسد رئیس جمهور سوریه، از او سوال کرد، آقای رئیس جمهور هفته های بسیار پیچیده ای بوده اند، بدترین حمله نیز با حمله روز بیست و یکم ماه اوت شروع شد. حمله ای که خیلی ها شما را محکوم می کنند. در حال حاضر بازرسان سازمان ملل متحد در حال کار کردن در این زمینه هستند. پاسخ شما چیست؟
اسد در پاسخ گفت: قبل از هر چیزی باید این را بگوییم که ارتش سوریه هرگز از سلاح های شیمیایی استفاده نکرده است. طی بحران نیز هرگز از آن استفاده نکرده است. بر عکس، شواهدی از استفاده از سلاح های شیمیایی توسط شورشیان در اختیار داریم. اکنون، چرا ارتش سوریه از سلاح های شیمیایی استفاده نکرده است؟ از نظر لجستیکی باید بگوییم زمانی که پیشروی هایی به دست می آید، از سلاح شیمیایی استفاده نمی شود. ارتش در حال پیشروی بود، چرا باید از سلاح شیمیایی استفاده می کرد. برای دو سال و نیم زمانی که شرایط سختی در مناطق مختلف سوریه حاکم بود، ازآن سلاح ها استفاده نشده است. تعداد زیادی از تروریست ها در مناطق مختلفی از دمشق حضور دارند. چرا از این سلاح ها استفاده نکرده ایم؟
دومین دلیل: سری به تاریخ می زنیم. ما هیئت بازرسان درباره استفاده از سلاح های شیمیایی را یک روز قبل از این حادثه، به سوریه دعوت کردیم و در روز دوم ارتش سوریه از سلاح های شمیایی استفاده کرده است؟ آیا چنین چیزی قابل باور است؟
نمی توان از سلاح های شیمیایی در شهری که ده ها نفر قربانی از جمله از نیروهای ارتش از خود بر جای می گذارد، استفاده کرد. مسئله مهم این است که هیچ کسی واقعیت های فیلم ها و عکس ها را بررسی نکرده است. هیچ کسی. چراکه در خیلی از موارد همان تصاویر کودکان در تصاویر و نقاط مختلفی استفاده شده است. این عکس ها را می توان بر روی اینترنت پیدا کرد.
از سوی دیگر مدارکی کامل و مواد مورد استفاده شده توسط تروریست ها در اختیار داریم. ما اعتراف هایی از برخی از تروریست ها در اختیار داریم که مواد شیمایی را از کشورهای اطراف وارد کرده اند و شواهدی در اختیار حاکی از آن است که ارتش سوریه مرتکب این جنایت ها نشده، بلکه تروریست ها مرتکب آن شده اند.
مدیر شبکه از اسد سوال کرد، اما امکان این، حتی در زمان دورتری وجود دارد که شخصی از طرف شما چنین کاری را بدون مجوز شما مرتکب شده باشد. شاید در ماه های آتی، آن مسئله کشف شود. چنین بحران پیچیده ای می تواند هر نوع فرضیه ای را ایجاد کند.
بشار اسد در پاسخ گفت: سلاح های کشتار جمعی و سلاح های شیمیایی هستند. چگونه می توان گفت که شخصی قصد استفاده از سلاح های شیمیایی بدون مجوز مقام مافوق خود را داشته است؟ نمی توان این را باور کرد. این می تواند داستانی کودکانه باشد. استفاده از سلاح های شیمیایی در یک جنگ علیه دشمن بسیار کار پیچیده ای است. زیرا قبل از هر کاری از نظر فنی خیلی پیچیده است. این اولین نکته بود.
دومین نکته این است که هیچیک از اعضای ارتش سوریه سلاح شیمیایی در اختیار ندارد. نیروهای ویژه ای وجود دارند و اگر قصد استفاده از سلاح های شیمیایی وجود داشته باشد باید این نیروهای ویژه به منظور استفاده از سلاح های شیمیایی به ارتش ملحق شوند. بنابراین، باز هم این داستانی کودکانه است.
مدیر شبکه گفت: به بحران بر می گردیم. شما با مخالفان خیلی شدید برخورد کرده اید. با فکر کردن به آن روزها، چیزی برای جبران ندارید؟
اسد گفت: ما باید کلمه شدید را مشخص کنیم. ما با شرایط بر اساس قانون اساسی مواجه شده ایم. آمریکایی ها در سال 1995 میلادی به لس آنجلس ارتش اعزام کردند آیا شما این اقدام را برخوردی شدید توصیف می کنید یا اینکه می گویید ارتش را برای مبارزه با شورشیان اعزام کرده است.
بر اساس قانون اساسی با تروریست ها مبارزه کرده ایم. چرا که از هفته اول ما قربانیان زیادی از ارتش و پلیس داشته ایم. از ابتدایی ترین هفته ها. بنابراین، آنچه که انجام داده ایم عادی و بر اساس قانون اساسی است. این کار دولت است.
اما درباره اشتباه های مرتکب شده در میدان باید بگویم در همه دنیا می تواند چنین اتفاقی بیافتد. چند سال پیش در انگلیس به طور اشتباهی به یک پسر برزیلی شلیک شد.
مدیر شبکه به اسد گفت: در فضای سیاسی، شما فکر نمی کنید این روزها می توانستید کارهای زیادی انجام دهید. سیاستمداران نیز می توانند قبول کنند اشتباهاتی مرتکب شده اند.
اسد پاسخ داد: اگر به اشتباه ها نگاه کنیم. همه انسان ها می توانند دچار اشتباه شوند. عادی است. اشتباه ها را چگونه باید ارزیابی کرد؟ بنابراین در میان بحران هستیم.
مدیر شبکه سوال کرد، آیا هرگز به ترک قدرت در راستای منافع کشور یا رفتن از سوریه در ازای صلح و ایجاد ثبات و پایداری برای کشور خود فکر کرده اید؟
اسد گفت: بستگی به اگر دارد. اگر با ترک مسئولیت من شرایط بهبود پیدا می کند، پاسخ خیلی ساده است: بدون هرگونه تردیدی.
بله، اما سوال دیگری وجود دارد: آیا شرایط بهتر خواهد شد؟ تا به الان به عنوان رئیس جمهور در جای خود مانده ام و زمانی که طوفانی وجود دارد، هیچ کسی جای خود را ترک نمی کند. در میان طوفان، جای خود را رها نمی کند. کشورش را ترک نمی کند.
ماموریت، هدایت کشور به ساحل است، نه رها کردن کشتی مردم سوریه.
مدیر شبکه سوال کرد، در چه صحنه ای کشور را آماده ادامه دادن مسیر به تنهایی و تصمیم گیری متفاوتی می بینید؟
اسد پاسخ داد: قبل از هر چیزی دو موضوع وجود دارد: چنانچه از قبل گفته ام، گفتگوی سیاسی برای بحث و تبادل نظر درباره آینده سوریه و سیستم سیاسی بسیار مهم است. دومین موضوع، متوقف کردن خشونت و بیرون راندن تروریست هایی است که از خارج آمده اند. قطع کردن حمایت های مالی، ارسال سلاح ها و پشتیبانی های لجستیکی به تروریست ها است. چرا که اگر موفق به انجام دادن این کارها نشویم، نمی توانیم به راه حل های سیاسی بپردازیم.
در دومین مرحله، پس از حل کردن این مشکلات، تنها مسیر پیش روی، برگزاری انتخابات است. چرا که تنها شیوه ای است که مردم سوریه می توانند آنچه که می خواهند، عملی کنند. من تسلیم اراده مردم سوریه خواهم شد. هیچ جایگزینی در هیچ کشوری وجود ندارد. می خواهم بگویم در سوریه یک گروه تصمیم گیرنده نیست. بلکه شهروندان تصمیم گیرنده هستند.
مدیر شبکه سوال کرد، آیا شما در سال 2014 میلادی نامزد خواهید شد؟
رئیس جمهور سوریه در پاسخ گفت: من قبل از برگزاری انتخابات تصمیم خواهم گرفت. اگر بفهمم مردم سوریه می خواهد من نامزد شوم، این کار را انجام خواهم داد. در غیر این صورت نه.
مدیر شبکه گفت: آقای رئیس جمهور! من خیلی خوب شروع ریاست جمهوری شما را به یاد دارم. به شما به عنوان سمبل آرزوها برای سوریه و تغییرات به سمت دنیا نگاه می شد. به عنوان کسی که جامعه ای باز ایجاد خواهد کرد. جوانان و روشنفکران چنین برداشتی داشتند. آیا امروز امکان انجام دادن مواردی واقعا متفاوت وجود دارند؟ به برگشتن به آن چهره و نه به چهره زمان های اخیر؟
اسد پاسخ داد: لازم است درباره عوامل داخلی و خارجی صحبت کرد. چرا که ما بخشی از منطقه بسیار پیچیده ای هستیم. منطقه ای که همه به هم وابسته اند. از جمله عوامل داخلی، اصلاحات است. نه اصلاحات رئیس جمهور یا دولت. دولت و رئیس جمهور باید در راس اصلاحات باشند. قوانین و قانون اساسی ابزارهایی برای تغییر هستند. تغییر واقعی توسط افراد اتفاق می افتد.
در جایگاه بعدی موانع خارجی وجود دارند. زمانی که من رئیس جمهور شدم ، دو ماه بعد در فلسطین انتفاضه شروع شد. این موضوع همه کشورهای عرب زبان را تحت تاثیر قرار داد.
در سومین جایگاه، واقعه یازدهم سپتامبر بوقوع پیوست. ما از جمله کشورهایی بودیم که باید هزینه آن را پرداخت می کردیم. آنها افغانستان را اشغال کردند و ما مخالف آن بودیم. عراق را اشغال کردند و ما مخالف آن بودیم. پس از سال 2003 میلادی و پس از اشغال عراق، سوریه مجبور به پرداخت هزینه شد. تحریم های اروپا و غرب نیز شروع شد. فقط یک دوره مصنوعی آشتی میان غرب و سوریه وجود داشت. چرا مصنوعی؟ زیرا همه چیز زیر نظر آمریکا اتفاق افتاد. اکنون بحران داریم. زمانی که از اصلاحات بویژه اصلاحات رادیکالی صحبت می شود، یک فضای متفاوتی نیاز است. لازم است در شرایط راحتی از نظر اقتصادی، سیاسی و ایدئولوژیکی به سر برد. نباید فراموش کنیم که یکی از فاکتورهای خارجی و داخلی د ر آن زمان هجوم ایدئولوژی در منطقه و نیز در سوریه است. من به ایدئولوژی القاعده اشاره می کنم که به خیلی از جوامع در منطقه ما از جمله بخشی از جامعه سوریه هجوم برد. با وجود ایدئولوژی های مخالف و معارضی که هیچ جایگزنی را قبول نمی کنند، نمی توان از مردم سالاری و اصلاحات صحبت کرد. زیرا مردم سالاری و مردم سالاری واقعی بر اساس قبول دیگران بنا می شود. از قبول دیگران شروع می شود. بنابراین، از طرف ما هنوز همان اراده حرکت رو به جلو وجود دارد.
مدیر شبکه به عنوان آخرین سوال از اسد پرسید: اکنون که خطر حمله برطرف شده است، چه چیزی می خواهید به مردم خود قول دهید؟
اسد گفت: فکر می کنم اکنون فقط یک چیز برای گفتن باشد. یعنی تنها گزینه ای که باقی مانده است: دفاع از کشورمان است. قبل از هر چیزی باید متعهد به آزاد شدن مان از دست تروریست ها شویم. در دومین گام، با پشت سر گذاشتن این بحران، کارهای زیادی برای انجام دادن داریم. از جمله عواقب بحران، بویژه عواقب ایدئولوژیکی، روحی روانی و اجتماعی بر این جامعه است. باید کارهای زیادی انجام دهیم. می توانم با اطمینان بگویم، در مقایسه با قبل، می توانیم سوریه ای بهتر بسازیم.
مدیر شبکه گفت: حتی درباره اصلاحات نیز؟
اسد پاسخ داد: بله، طبیعتا، ما نیاز به اصلاحات داریم. اصلاحات بخش اساسی هستند. در واقع محور مهمی برای سوریه بهتر هستند. این به معنای آن نیست که امیدی برای یک کشور خارجی باشیم. من می توانم امید سوری ها باشم نه هیچ کس دیگری.