روزنامههای سراسری در روزهای پس از پیروزی انقلاب بصورت مداوم اقدام به انتشار اخبار کشور کرده و وضعیت و شرایط کشور بعد از انقلاب را برای مردم منتشر میکردند.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ،بعد از پیروزی انقلاب و با توجه به نقش نیروهای ارتش در جریان دفع شرارتهای ضد انقلاب، موضوع «ارتش ضد خلقی» و انحلال آن توسط برخی از گروهکها مطرح شد.
بیشتر بخوانید؛ وقایع ۲۶ بهمن ۱۳۵۷، ۴ روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی
به مناسبت بازگشایی دانشگاهها پس از پیروزی انقلاب اسلامی، حدود ۱۵۰ نفر از استادان دانشگاه و جامعه اسلامی دانشگاهیان با امام خمینی ملاقات و گفتگو کردند. عمده سوالات و پاسخهای امام خمینی در این دیدار حول دو موضوع بود؛ تبعیت از دولت موقت و وضعیت فعلی ارتش، نماینده دانشگاهیان در این دیدار، نظر امام را درباره دولت موقت جویا شد؛ وی گفت دولت موقت یک ائتلاف ملی است تا دولت انقلاب اسلامی؛ آیا با وجود این باید از آن تبعیت کرد؛ و اشتباهاتش را نگفت؟ امام خمینی در پاسخ اشاره کردند که باید براساس قواعد اسلامی عمل شود و دولت اسلامی است، اما همیشه باید اشتباهات را گوشزد کرد. امام گفتند که براساس ولایت شرعی که دارند یا براساس آرای مردم، مقرر کردند که دولتی موقتاً سرکار بیاید، چرا که برای انتقال قدرت، محتاج حکومت بودیم و وظیفه دولت موقت کارش منحصر به تشکیل مجلس موسسان و مجلس شوراست. در ادامه گفتگو، نماینده دانشگاهیان درباره ارتش اظهار نظر کرد و گفت که ارتش و به ویژه امرا و افسران ارشد از سرهنگ به بالا برای حفظ نظام شاهنشاهی بودهاند و نه برای دفاع از مردم، نظر امام را درباره تشکیل و سازماندهی یک ارتش ملی جویا شدند.
امام خمینی نیز در پاسخ ضمن تأکید بر حفظ ارتش اعلام کردند که منطق نمیپذیرد ارتش را که نظام دیده است، کنار بگذاریم و یک ارتش جدید تشکیل دهیم. امام اصلاح ارتش را امری تدریجی دانستند و تأکید کردند که کلمه «شاهنشاه» دیگر از ارتش رخت بربسته و اصلاح ارتش باید با تأنی صورت گیرد. (صح ۲۷/۱۳۵۷)
بیشتر بخوانید؛ وقایع ۲۴ بهمن ۵۷، دو روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی