وزیر امور خارجه ارمنستان روز چهارشنبه به ترکیه سفر کرد، سفری کم سابقه به این کشور مصیب زده بر اثر زلزله که تاکنون به جان باختن بیش از ۳۵ هزار نفر منجر شده است.
مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با آرارات میرزویان همتای ارمنستانی خود از اینکه "ارمنستان دست دوستی به سوی مردم ترکیه در این روزهای دشوار دراز کرده است" استقبال کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از آنکارا، این دیدار در راستای تلاشهای ماههای اخیر آنکارا و ایروان برای عادی سازی روابط پرتنش خود به ویژه بر سر مسئله نسل کشی ارامنه در دوره امپراطوری عثمانی که ترکیه آن را رد میکند، صورت میگیرد.
ارمنستان بعد از زلزله که ششم فوریه در جنوب ترکیه و شمال سوریه روی داد، امدادگر و کمک بشردوستانه به آنکارا به ویژه از راه یک گذرگاه مرزی فرستاده است که از ۳۵ سال قبل بسته بود.
وزیر خارجه ارمنستان که سفر قبلی وی به ترکیه به مارس ۲۰۲۲ برمی گردد، باز شدن این گذرگاه مرزی را "تاریخی" توصیف کرد.
شماری از کارشناسان از "دیپلماسی زلزله" سخن میگویند که به کمک به یک کشور همسایه آسیب دیده بر اثر یک حادثه طبیعی به رغم تنشها تاکید دارد. آنکارا هم بعد از یک زلزله که سال ۱۹۸۸ روی داد به ایروان کمک کرده بود.
چاووش اوغلو همچنین از امدادگران ارمنستانی که "یک کودک و یک زن" را در آدییامان، یکی از شهرهای زلزله زده ترکیه نجات دادند، قدردانی کرد و گفت: "ما شاهد بودیم که تا چه اندازه از نجات هم وطنان ما خوشحال بودند".
وی افزود دو کشور بر روی موضوع سرعت بخشیدن به نوسازی جادهها و پلهایی که ترکیه و ارمنستان را به هم متصل میکند، اتفاق نظر دارند.
سفر وزیر امور خارجه ارمنستان همچنین زمانی صورت میگیرد که ایروان، جمهوری آذربایجان، یکی از متحدان نزدیک ترکیه را متهم کرده است منطقه مورد مناقشه قره باغ، منطقهای با اکثریت جمعیت ارمنی محاصره کرده است.
روابط بین ترکیه و ارمنستان بر اثر نسل کشی ارمنستان بین ۱۹۱۵ و ۱۹۱۷ با تنش رو به رو است.